Gündem PKK’nın yeraltı üssü imha edildi

PKK’nın yeraltı üssü imha edildi

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lice kırsalında PKK’yı süpürme operasyonları devam ediyor. Operasyonlarda, teröristlerin en büyük sığınağı ortaya çıkarıldı. 4 odalı 250 metrekarelik sığınakta banyo ve tuvalet bile var. Terörist yuvası ve tüm malzemeler imha edildi

PKK’nın yeraltı  üssü imha edildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında PKK’lı teröristleri temizlemek için başlatılan 7. Kolordu ile 8. Kolordu’nun düzenlediği iki ayrı operasyon sürüyor. 8. Kolordu’nun sevk ve idaresinde yapılan operasyonun arama-tarama faaliyeti sırasında terör örgütünün 250 metrekarelik dört odalı büyük bir sığınağı bulundu. Sığınağın içinde tuvalet ve banyo bile bulunuyor.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu” sürüyor. Bölgede, 8. Kolordu Komutanlığı da terör örgütüne yönelik “Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1 Operasyonu” gerçekleştiriyor.

500 kişilik kıyafet

Operasyonda, bölgede güvenlik güçlerince tespit edilen ve teröristlerin kullandığı yer altındaki yaşam alanlarına girildi. İlçenin hakim tepelerine yerleşerek bölgeyi kontrol altına alan güvenlik güçleri, ormanlık alanlarda teröristlerce toprak kazılarak inşa edilen 16 sığınak ile 3 büyük mağara buldu.

Şehit Piyade Binbaşı Tugay Çelik-1 operasyonu kapsamında; 28 Haziran’da PKK’nın en büyük sığınaklarından biri bulundu. 250 metrekarelik dört odalı sığınağın içerisinde tuvalet ve banyo da bulunuyor.

İçinde 500 teröristi giydirebilecek giyim malzemesi ile 50-60 PKK’lının bir kış boyunca yaşamını idame ettirebileceği kadar gıda maddesi bulunan sığınak, Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile kullanılamaz hale getirildi.

Sığınakta 3 ton gıda malzemesi, 420 adet kıyafet, 15 adet beyaz kış kıyafeti, 14 adet battaniye, 10 adet halı, 12 adet hasır, 20 adet 100 litrelik bidon, 20 adet büyük tüp, 10 adet küçük tüp, 60 adet pil, çok sayıda atlet 250 metre kablo, çok miktarda yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme bulundu.

Haberin Devamı

PKK’nın yeraltı  üssü imha edildi

Terör örgütünün en büyük sığınağı

Lice’deki müşterek operasyonda ortaya çıkarılan 250 metrekarelik sığınakta teröristlerin kendilerine 1 yıl yetecek kadar gıda stokladıkları belirlendi. Ele geçirilen tüm malzemeler ve terör yuvası askerler tarafından imha edildi.

Sığınakta kenevir

Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu çerçevesinde de PKK’nın sığınakları bulundu. Seyrek köyü kırsalında bulunan sığınakta, şu malzemeler tespit edildi:
- 350 adet variller içerisinde toprağa gömülü vaziyette PKK mensuplarına ait kıyafet.
- 55 bin kök kenevir (bin 100 kilogram kubar esrar elde edilebilecek)
- Çok sayıda EYP yapmak için kesilmiş tüplere ait parça.
- Çok sayıda EYP yapmak için kullanılan boş şişeler.
- Çok sayıda EYP yapmak için kullanılan kesilmiş fitil parçaları.
Cumhuriyet Başsavcılı-ğı’nın talimatı ile operasyonda ele geçirilen malzemeler imha edildi. Olayla ilgili olarak yakalanan bir şüpheli hakkında ise adli işlemlere başlandı.

Yazarlar