Gündem PKK saldırısında 2 asker yaralandı

PKK saldırısında 2 asker yaralandı

17.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli merkeze bağlı Sütlüce Köyü’nde yapımı süren karakolun güvenliğini sağlayan birliğe, dün sabah bir grup PKK’lı teröristin saldırması sonucu çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 er yaralandı

PKK saldırısında 2 asker yaralandı

Tunceli merkeze bağlı Sütlüce Köyü’nde yapımı süren karakolun güvenliğini sağlayan birliğe, dün sabah bir grup PKK’lı teröristin saldırması sonucu çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 er yaralandı. Yaralı askerler Elazığ’da tedavi altına alınırken, takviye askeri timlerin havadan indirildiği bölgede çatışmanın sürdüğü belirtildi.

Saldırı sonrası operasyon
Edinilen bilgiye göre askeri birliğe bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla atış açıldı. Saldırıya askerler de anında karşılık verdi. Çatışmada Astsubay İsmail Özkan ve Jandarma Er Hasan Gök yaralandı. Saldırının ardından hava destekli operasyon başlatılırken, 6 timin havadan bölgeye indirildiği ve çatışmanın sürdüğü belirtildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada; dün saat 07.00 sıralarında Sütlüce Köyü yeni jandarma karakolu alanına giden toprak yolda, mayın araması yapan güvenlik güçlerine, yakın ve uzak mesafede bölcü terör örgütü mensuplarınca saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.