Gündem PKK’ya ağır darbe

PKK’ya ağır darbe

21.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dağlıca bölgesinde PKK’ya ait barınak, mağara ve silah mevzileri hava harekâtıyla yok edildi. Yurt genelinde da terör örgütüne yataklık yapan onlarca kişi gözaltına alındı...

PKK’ya ağır darbe

Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzileri hava harekâtıyla imha edildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde “önemli yurtiçi olaylara” ilişkin yapılan bilgilendirmede PKK’nın barınak ve sihal mevzileri savaş uçaklarıyla vuruldu. Ayrıca Erzurum’un Şenkaya ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü mensubu bir terörist, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, iki tabanca, iki2 el bombası ve 150 tabanca fişeğiyle yakalandı. Siirt’in Pervari ilçesinde, iki Mauser piyade tüfeği ve bu silaha ait 105 fişekle çok sayıda muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi. Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, teröristlerce önceden yola döşenen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

22 işbirlikçiye gözaltı

Şanlıurfa’da, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “Terör maksatlı silah ve mühimmat kaçakçılığı yapmak” suçlarından 22 “iş birlikçi” gözaltına alındı. Bu kapsamdaki aramalarda, birer Kalaşnikof piyade tüfeği ve tabanca ile üç av tüfeği ve 35 hafif silah ele geçirildi. Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki operasyonda, beton mevzi içerisinde 5 kilogram amonyum nitrat, 300 gram patlayıcı madde ele geçirilerek, imha edildi. Diğer terör olayları ve operasyonlar şöyle:

Haberin Devamı

Hakkâri, Çukurca’da hükümet konağına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verirken, ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, menfeze yerleştirilen 250 kilogram el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Konya merkezli 3 ilde terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik yapılan operasyonda 2’si kadın 14 kişi gözaltına alındı. Konya’da yaşayan Hollanda uyruklu 1 kişinin de arandığı belirtildi.

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde, bölücü terör örgütünün şehir ve gençlik yapılanmalarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan aralarında bir köy muhtarının da bulunduğu 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Denizli’de PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 2’si tutuklandı, 23 kişinin ifade işlemi sürüyor.

Haberin Devamı

Adana’da DHKP-C terör örgütü adına faaliyette bulundukları iddia edilen 3 kişi yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, dergi ve kitap ele geçirildi.

Mardin’in Kızıltepe ve Dargeçit ilçelerinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.