Sivas Plaka Mühürleri Oda Başkanlarına Verildi

Plaka Mühürleri Oda Başkanlarına Verildi

07.10.2017 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

Plaka Mühürleri Oda Başkanlarına Verildi

SİVAS (AA) - Darphane tarafından basımı yapılan plaka mühürleri, oda başkanlarına teslim edildi.

Haberin Devamı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, son zamanlarda artış gösteren sahte plaka basımının önüne geçmek darphane tarafından yapılan plaka tescil mühürleri ve belgeleri düzenlenen törenle oda başkanlarına teslim edildi.

SESOB'da düzenlenen törende konuşan Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, son zamanlarda Federasyon olarak plakalarla ilgili büyük bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bu çalışmayla merdiven altı denilen sahte plakayı önlemeyi amaçladıklarını aktaran Apaydın, şöyle konuştu:

"Yeni yapılan kayıt tescillerinde ve araç devirlerinde plaka basımı ve dağıtımının tek elden yapılması sağlanacak. Böylece sahte ve ikiz plakayla yasa dışı olaylara karışan plakaları men edeceğiz. Darphane tarafından basılan büyükşehirlerin mühürleri ve beraatlarını dağıttık. Şu anda 30 şehirde aynı çalışmayı yapıyoruz. Bundan böyle merdivenaltı plakaları basan ve dağıtımını yapanlara ağır cezalar gelecek ve yargılanacaktır. Damga mühürlerinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Sivas İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ise, Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın ile güzel çalışmalara imza attıklarını aktardı.

Bunlardan bir tanesinin de sahte plaka basımının önüne geçmek için darphanede basılan mühür ve beraati olduğunu vurguladı.

SESOB Başkanı Beşir Köksal da, Apaydın'ın her zaman esnafın yanında yer aldığını, sorunların çözümü için gayret gösterdiğini kaydetti.

Sahte plakanın önüne geçilmesi için yapılan çalışmaların da çok önemli olduğunu vurgulayan Köksal, Emniyet Teşkilatı ve Federasyonun çalışmaları sonucunda merdiven altı plaka basımımın da önüne geçildiğini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Köksal, ziyaret anısına katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.

Tören sonunda darphane matbaasında basılan mühür ve beraatları oda başkanlarına teslim edildi.

Törene, Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Yılmaz, Polis Okulu Müdürü Kadir Yırtar ile merkez ve ilçelerde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanları katıldı.