Gündem Plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı alma online yapılır mı?

Plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı alma online yapılır mı?

04.02.2016 - 22:22 | Son Güncellenme:

Plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı alma işlemleri hem online hem 5664 SMS hattı üzerinden yapılmaktadır. Bu işlemleri nereden nasıl yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı alma online yapılır mı

Biz vatandaşlar olarak çoğu zaman bir araç sahibi olmak isteriz. Her aile de her bireyin birer aracı bulunmaktadır. Bizlerde biye bizde olmasın diye düşünerek ayağımızı yerden kesen bir araca ihtiyaç duyarız. Gündelik iş hayatımızda oradan oraya ulaşımımızda kullanmamız gereken toplu taşıma araçları oldukça zahmetlidir. Git gel yol masrafı yerine daha konforlu daha rahat daha pratik bir aracı seçmek bizler için daha akıllıca gelir. Her birimiz elbette ki bu ulaşım araçlarının yerine kendi şahsımıza özel bir araç sahibi olmak isteriz. Ancak ekonomik imkânlarımız ne yazık ki buna elverişli olmayabilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maddi açıdan bir araç sahibi olmak ciddi anlamda nakit paraya olan ihtiyacımızı arttırır. Üstelik yalnızca yapacak olduğumuz bu araç alımı değil daha vergiydi oydu buydu derken maddi açıdan daha da bizi zorlar. Bu nedenle bizler hayalimizde ki otomobili ya da motoru değil bütçemize uygun olan ulaşım aracını tercih etme mecburiyetinde oluruz. Bizler her ne kadar böyle araçları yani maliyetini düşük fiyatlı araçları tercih etmek istesek de her aracın belli bir tutarı vardır. Birinci el araçlar da bu sebeple çok fazla fiyatlarında iniş yapmaları söz konusu olmaz.

Haberin Devamı

Durum bu şekilde olunca da bizler mecburen ikinci el araçlara yöneliriz.

İkinci araçlar doğal olarak daha ucuz maliyeti daha düşük bizlerin ekonomik bütçesine daha uygunluk gösterir. Almak istediğimiz aracın ikinci el fiyatı ile birinci el fiyatı arasında oldukça fazla fiyat farkı olabilir. Bizler de kendimize göre bir araç tercih edeceğimiz için ikinci el araçlara daha çok talep gösteririz. Ancak bu ikinci el araçlarında ikinci el olmasının kendine has belli nedenleri vardır. Bu noktada da alacak olan vatandaşları düşündürür. Çünkü araçların kaza geçirmesi ya da plakasına bir ceza yazılması durumunda bu araçlar ikinci el olarak satışa sunulur. Tabi bu nedenlerin yanında bir de maddi açıdan rahat kişilerin daha üst modelini alma isteği gibi nedenlerle de satışa sunulmuştur. Böyle bir araca rastlamak oldukça şans isteyen bir durumdur. Tabi tüm olasılıklar düşünülmeli ve alacak olduğumuz ikinci el aracın geçmiş kullanımı sorgulanmalıdır. Bu konuda en detaylı bilgilere sahip olabilmek için bizler internete başvurabiliriz.

Araç sorgulama, plaka ve hasar kaydı sorgulamalarınız için sizlerin uzunca vakit bekletilerek ulaşmanıza hiç mi hiç gerek kalmayacak. Ülkemizde son dönemlerde fazlasıyla kendini ilerleten ve de geliştiren bir teknoloji ile karşı karşıyayız. Vatandaşların en çok kullandıkları alanlara göre tasarlanmış olan bu teknolojik gelişmeler en çok da biz vatandaşların işine yarar. Çünkü bizlerin zorluklarına adeta bir ilaç gibi gelen bu kullanım hayatımızda ki yeri ve önemi oldukça büyüktür. Gelişmişlik düzeyinde ise en üst sıralarda yer alan teknolojik gelişme her alanda kendini ilerletmiş ve de geliştirmiştir. Her türlü alanda kendi işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Pek çok ihtiyacımızı da karşılamaya yarayan bu teknolojik gelişmeler ile bizler hayatımızı kolaylaştırabiliriz.

Haberin Devamı

Son zamanlarda da ikinci el araç alınımında kullanılmaya başlanan bu teknolojik gelişmenin bir ürünü olan internet sistemi ile bizler alacak olduğumuz otomobilin ya da herhangi bir aracın geçmişi hakkında bilgi alabiliriz. İnterneti kullanarak yapacak olduğumuz basit sorgulama işlemi ile aklımıza takılan her türlü sorunun yanıtını bulabiliriz. İkinci el araba alan ya da alacak olan vatandaşlarında akıllarına pek çok soru takılmaktadır. Araç acaba daha önceden kaza yaptı mı, plakasına yazılan bir ceza var mı gibi sorular zihninizde döner durur. İşte bu ve buna benzer daha pek çok soru sizlerin zihnini meşgul edebilir. Bu soruların sizin aklınızı karıştırmaması için sizlere özel hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğünün uygulamasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Ana sayfadan Emniyet Genel Müdürlüğü araç ve plaka sorgulama alt başlığına gelip buraya aracın plakasını yazarak sorgulama işlemlerini başlatabilirler. Araç ve plaka sorgulama uygulaması sayesinde ikinci el araçların üzerinde bir ceza olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Aracın plakasını, motor hacmini girdikten dakikalar sonra aracın üzerinde hasar kaydının olup olmadığını, tramer sorgulamayı yapabilirsiniz. Üstelik bunları yaparken de araç sorgulama sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Böylece aracı almadan onun geçmişi ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.