Teknoloji PlayStation 4, Yedinci Çekirdek İle Gücüne Güç Katacak!

PlayStation 4, Yedinci Çekirdek İle Gücüne Güç Katacak!

30.11.2015 - 16:45 | Son Güncellenme:

Yeni nesil konsol savaşlarında geride kalmak istemeyen Sony, PlayStation 4'teki yedinci çekirdeği geliştiricilerin kullanımına açma kararı aldı... Bilindiği üzere PlayStation 4, kendisine has, farklı bir mimariye sahip. Bilgisayarlarda bulunan işlemcilerden...

PlayStation 4, Yedinci Çekirdek İle Gücüne Güç Katacak

Yeni nesil konsol savaşlarında geride kalmak istemeyen Sony, PlayStation 4'teki yedinci çekirdeği geliştiricilerin kullanımına açma kararı aldı... Bilindiği üzere PlayStation 4, kendisine has, farklı bir mimariye sahip. Bilgisayarlarda bulunan işlemcilerden ayrılan yonga seti kullanan konsol, bünyesinde 1.6 GHz hızında çalışan iki adet 4 çekirdekli işlemci barındırıyor. Sistemin toplamda 8 çekirdeğe sahip olması sizleri yanıltmasın. Bunlardan sadece 6 tanesi oyun geliştiricileri tarafından kullanılabilmekte.

Haberin Devamı

Şimdiye dek bu kararın arkasında duran Sony, kısa bir süre önce ise 7. çekirdeği de oyuna dahil etti. Öncesinde iki çekirdeği sistemin işleyişine ayıran Sony, yedinci çekirdeği de oyun geliştiricilerine açarak oyunlardan elde edilecek olan performansın bir tık öteye ulaşmasına olanak sağlıyor. Aslında bu tarz bir karar, bir süre önce Microsoft tarafından yürürlüğe sokulmuş ve benzer bir çalışma prensibine sahip olan Xbox One yonga setindeki yedinci çekirdek de geliştiricilere açılmıştı. Yeni nesil konsol savaşındaki yerini sağlamlaştırmayı isteyen Sony, aynı şekilde işletim sistemine ayrılmış olan çekirdeğin de oyunlarda kullanılmasına izin verecek. Açıkçası yedinci çekirdek ile birlikte PlayStation 4 oyunlarında elde edilecek olan grafik ve işleyiş performansı şimdiden merak konusu olmuş durumda. Bahsi geçen derecede bir yol kat edilecek mi hep birlikte göreceğiz.