Ekonomi Çifte rekor yolda! Yeni yatırım kapıda

Çifte rekor yolda! Yeni yatırım kapıda

04.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ihracatta rekor kırdığını, turizmde de tüm zamanların rekorunun beklendiğini söyleyen Enerji Bakanı Albayrak yerli ve yabancı yatırımcıların da fırsat kolladığını açıkladı.

Çifte rekor yolda Yeni yatırım kapıda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yerli ve yabancı yatırımcıların Türkiye’de yatırım fırsatı kolladığını söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı iftarına katılan Albayrak Türkiye’nin ihracatta yine rekor kırdığını ve bu yıl sonunda ihracatta 170 milyar doların da üzerine çıkılacağını bildirdi.

Bu yıl tüm zamanların turist rekorunun da kırılacağına işaret eden Albayrak, Türkiye’nin 15 yıl öncesine göre 4 kat büyüdüğünü, gelecek dönemde ekonomiyi katlayarak daha büyütme gayretinde olacaklarını kaydetti.

Albayrak, Türkiye’nin daha büyük hedeflerle 2023 yılında çok daha güçlü olacağını vurgulayarak, “Eski Türkiye nasıldı, yeni Türkiye nasıl? Bunu görmemiz lazım. Bu süreçten sonra artık kimse meşruiyeti vesayetlere arayamayacak. O dönemler bitti. Milletin iradesi doğrudan sandığa yansıyacak” dedi.

Seçim dönemlerinde siyasetin ötesinde farklı müdahalelere şahit olunduğunu aktaran Albayrak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yine o müdahaleleri yapan birileri iş başında. Her yolu deniyorlar. Son dönemde ekonomi ve kur üzerinden bir operasyon yapmaya çalışıyorlar. Eskiden sokak olayları, farklı dönemlerde terör eylemleri... Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle aşamayacağımız hiçbir engel yok. Yeter ki ülke olarak bir olalım, kardeşliğimizi daim kılalım.”

Albayrak, bölgedeki ülkelere yaşatılan ve şu an bütün coğrafyaya bulaştırılmaya çalışılan tüm tehditleri yine bertaraf edeceklerini vurgulayarak, Türkiye’nin bölgedeki huzurun ve güvenliğin teminatı olduğunu dile getirdi.

‘Operasyon yapılıyor’

Bölgenin ve coğrafyanın kan ve gözyaşıyla yoğrulduğu bir ortamda Türkiye’nin bu güçlü duruşu ve birlikteliğinin zarar almadan ve daha da güçlenerek yürüdüğünü anlatan Albayrak, şunları kaydetti:

“İşte o yüzden birileri, Türkiye belki de bölgede kalan tek ülke olduğu için bu kardeşliği hedef alarak bir operasyon yapıyor. Belki de bu operasyonun kalan son hamlesi 24 Haziran olduğu için midir ki, hep düşünüyorum, bununla ilgili bir süreçle karşı karşıya bırakılmaya çalışılıyoruz.”

Albayrak, Türkiye karşıtı operasyonların sonuna gelindiğini aktararak, “Bu ülkenin birliğine halel getirmeyeceğiz. Getirenlerin de canını okuyacağız. Bu tür operasyonları yapanlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırına betona çarpmış gibi çarptılar ve yığıldılar. Yakında göreceksiniz, o dayanılan yerler de dümdüz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Daha güçlü bir Türkiye hayali

Güçlü ve büyük Türkiye idealine her geçen gün emin adımlarla ilerlendiğini vurgulayan Albayrak, 24 Haziran’dan sonra artık Türkiye’ye kesintisiz güçlü ve istikrarlı bir sistem geleceğini ifade etti. Albayrak, “Benim tarihim diyor ki bana giydirilmeye çalışılan bu kedi gömleğini yırtmam lazım. Bu kedinin altında bir aslan yatıyor. Biz ağzımızı açtığımızda kükrüyoruz. Benim sesim ile üzerime verdikleri kıyafet uymuyor. Bu gömleği yırttığımız bugünlerde buna yakışır bir duruş sergilememiz lazım” ifadelerini kullandı. Albayrak, 24 Haziran’ın tarihi bir süreç olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kimse ülkeyi bu kazanımlardan, demokratik haklardan, sahip olunan imkanlardan geri döndüremez. Artık daha büyük hedeflere koşan, daha güçlü bir Türkiye’nin hayalini kuran bir sistemi arzulayacak bir ülke var.”

Haberin Devamı

d69VwGzyVmKR