Gündem Polis Akademisi sınavında kopya itirafı

Polis Akademisi sınavında kopya itirafı

01.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şüpheli adaylar, suç tarihinde soruları ‘Tarık’ kod adlı 2008 ÖSS’de Türkiye 114’üncüsü olan eski Gaziantep Savcısı Aykut Coşar’dan aldıklarını iddia etti.

Polis Akademisi  sınavında kopya itirafı

Polis Akademisi Başkanlığı’nın 17 Ağustos 2012 tarihli yazılı sınavı öncesinde FETÖ’ye ait evlerde Kuran’a el basarak soruları ezberleyen adaylar ile örgütün sivil abilerinin de bulunduğu 80 şüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından dava açıldı.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir tarafından hazırlanarak, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, Soru Hazırlama Komisyonu üyesi 11 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 241 şüpheli hakkında soruşturmanın halen devam ettiği belirtildi. 1071 sayfalık iddianamede, 2012 Polis Akademisi sınav sorularının FETÖ mensuplarınca sınav öncesi temin edilerek aynı örgüte mensup diğer şahıslara verildiği, bu şekilde adayların sınavı kazanmalarını sağladıkları belirtilerek, “Soru kitapçıklarını da hemen sınav akabinde imha ederek suça ait iz ve emareleri ortadan kaldırmayı amaçladıkları değerlendirilmiştir” denildi.
Eyalet yapılanması
İddianamedeki ifadelerden FETÖ’nün ‘Eyalet’ yapılanması deşifre oldu. Şüpheli Ahmet Ülgen, ifadesinde bir evde beş öğrenci, bir abi olduğunu, 5 öğrenci evinin bir semti oluşturduğunu, her semtin başında ‘semtçi’ bir abi olduğunu kaydetti. İddianamede, sınav sorularının suç tarihinde savcılık mesleğine girmemiş, HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen ‘Tarık’ kod adlı 2008’de ÖSS’de Türkiye 114’üncüsü olan eski Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Aykut Coşar tarafından adaylara verildiği öne sürüldü. Şüphelilerden Abdurrahim Metin, Samet Özkürkçü, Ahmet Özlü, Erkin Eren ve Muhammet Volkan Özkan ‘Tarık’ kod adı ile tanıdıkları Coşar’ı fotoğrafından teşhis etti.

Suçlamaları kabul etmedi

İddianamede Coşar’ın, ByLock listesinde olduğu, telefon numarasının incelemesinden Polis Akademisi Sınavı’na katılan adaylarla direkt irtibatının olduğunun tespit edildiği kaydedildi. İddianamede Gaziantep H Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Coşar’ın, ifadesinde, ByLock kullanmadığını ve şüphelilerin kendisiyle ilgili ifadelerini kabul etmediğini söyledi.