Adıyaman POLİS KADINLARIN YÜRÜMESİNE İZİN VERMEDİ

POLİS KADINLARIN YÜRÜMESİNE İZİN VERMEDİ

28.11.2015 - 16:53 | Son Güncellenme:

.

POLİS KADINLARIN YÜRÜMESİNE İZİN VERMEDİ

Adıyaman Kadın Platformu tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle gerçekleştirilmek istenilen yürüyüşe polis izin vermedi.
Adıyaman Kadın Yaşam Derneği önünde toplanan ve Demokrasi Parkı’na yürümek isteyen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grubun yürüyüşüne polis izin vermedi. Polis ile göstericiler arasında çıkan tartışma sonrasında, kadınlar dernek binası önünde basın açıklaması yaptılar.
Adıyaman İl Kadın Platformu adına Akayder Başkanı Suna Ateş tarafından basın açıklaması yapıldı. Suna Ateş açıklamasında, her gün yaklaşık 5 kadının öldürüldüğünü ifade ederek, “Her yıl yüzlerce kadın babaları, kocaları, sevgilileri, en yakınlarındaki erkekler tarafında öldürülüyor. Yüzlerce kadın ve kız çocuğu tecavüze ve cinsel istismara maruz kalıyor. Evimizde, kapımızın önünde, işyerimizde, sokakta, mecliste, kısacası yaşamın her alanında erkek-devlet şiddetiyle yüz yüze kalıyoruz.
Biz kadınlar, erkek-devlet-sermaye işbirliğiyle yaşamımızı kuşatma altına alan saldırılara karşı, yaşam alanlarımıza, toprağımıza ve doğaya dönük talana karşı, kentlerimiz üstünde oluşturulan ablukaya karşı, toprağımızdan bizi koparan şiddet, baskı ve zora karşı; emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından göstericiler oturma eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.