Gündem Polis keyfi şekilde ateş açtı

Polis keyfi şekilde ateş açtı

08.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Af Örgütü, 6-8 Ekim Kobani protestolarına ilişkin hazırladığı raporda, cezasızlığa ve kolluk kuvvetlerinin orantısız şiddet kullandığına dikkat çekti

Polis keyfi şekilde ateş açtı

Rapordan satırbaşları şöyle:
- Polisin keyfi şekilde ateşli silah kullandığı iddiası, 8 Ekim’de Siirt’in ana meydanında bir basın açıklaması yapılmadan önce 2 bin kişilik barışçıl bir grubun dağıtılması için gerçek mermi kullanılmasını da içermektedir. Görüşme yapılan kişiler Af Örgütü’ne polisle yapılan çatışmaların bu olaydan sonra gerçekleştiğini anlattı.
- Cizre Belediyesi Af Örgütü’ne, Ocak 2015’te polisin buldozerlerinden birine rastgele ateş ettiğini ve aracı vurduğunu, ancak sürücünün yaralanmadığını anlattı.
- Mağdurların ve ailelerinin suç duyurusunda bulundukları olaylarda bile neredeyse 1 yıl sonra cezai soruşturmaların büyük çoğunluğunda saldırıların koşullarını ortaya çıkarma konusunda çok az ilerleme kaydedilmektedir.
- Nihat Kazanhan olayının dışında Cizre ilçesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği vurulma olaylarından 6 ay sonra bu ölümlerin hangi koşullar altında gerçekleştiği konusunda netlik yoktur.