Gündem Polis, şüpheli sürücüyü dikiz aynasından yakaladı

Polis, şüpheli sürücüyü dikiz aynasından yakaladı

23.11.2014 - 15:42 | Son Güncellenme:

Ankara'da 70 yaşındaki Şükrü Çağlayan'a otomobiliyle çarparak ölümüne sebep olduktan sonra kaçan şüpheli R.B.'yi polis, olay yerinde düşen dikiz aynasından yola çıkarak yakaladı. R.B. ilk ifadesinde "Kötü bir niyetim yok, korktuğum için kaçtım" dedi.

Polis, şüpheli sürücüyü dikiz aynasından yakaladı

Ankara polisi, 70 yaşındaki Şükrü Çağlayan'a karşıdan karşıya geçtiği sırada otomobiliyle çarparak öldürdükten sonra kaçan şüpheli R.B.'yi yakaladı. Olay yerinde düşen dikiz aynasından aracın model ve plakasını tespit eden polis zanlıyı saklandığı evinde yakaladı. Kazanın meydana geliş anı ise çevredeki bir işyerine ait güvenlik kemarasına saniye saniye yansıdı.
Milliyet'in aldığı bilgilere göre, 70 yaşındaki emekli Şükrü Çağlayan önceki gakşam, Keçiören Kütükçü Alibey Caddesi'nde karşıdan karşıya geçtiği sırada bir aracın çarpması sonucu olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Çağlayan'a çarptıktan sonra 20 metre sürükleyen aracın sürücüsü olayın ardından hızını kesmeden kaçtı. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi, ancak kaçan sürücü yakalanamadı.

Haberin Devamı

İŞTE O ANLAR

"Korktum, kaçtım"

Olayın ardından soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgede kapsamlı inceleme yaptı. Kazanın meydana geldği bölgede Çağlayan'a çarptıktan sonra kaçan araca ait bazı parçalar bulundu. Bu parçalar arasında bulunan dikiz aynasını incelemeye alan polis, aynanın seri numarasından önce aracın marka ve modelini daha sonra ise plakasını tespit etti. Mercedes marka lüks otomobilin, inşaatlarda hafriyat işiyle uğraşan Rıza B.'ye ait olduğu belirlendi. Polis ekipleri bu tespitin ardından Rıza b.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Polis ekipleri Rıza B.'yi saklandığı evinde gözaltına aldı. Rıza B. emniyetteki ifadesinde, "Korkutuğum için kaçtım. Kötü bir niyetim yoktu, pişmanım" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Rıza B. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Kaza anı kamerada
Öte yandan Kütükçü Alibey Caddesi'ndeki bir işyerine ait güvenlik kamerasına kaza anı saniye saniye yansıdı. Hastaneden gelerek evine gittiği öğrenilen 70 yaşındaki Çağlayan'ın bir taksiden indiği görülüyor. Görüntülerde, Çağlayan'ı bırakan taksi "u dönüşü" yaparak bölgeden uzaklaşırken, talihsiz adam da evine gitmek için karşıdan karşıya geçiyor. Bu sırada caddede süretle ilerleyen Rıza B.'nin kullandığı lüks otomobil, yaşlı adama çarparak yaklaşık 20 metre sürüklüyor. Talihsiz adam olay yerinde geci şekilde can veriyor.

Yazarlar