Gündem Polisi vurdu, teslim olmadı, öldürüldü

Polisi vurdu, teslim olmadı, öldürüldü

16.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Arnavutköy’deki bir barakada uyuşturucu denetimi yapan polis ekibine silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu polis memuru Ayhan Ölçer şehit oldu. Gecekonduda sıkıştırılan saldırgan çatışmada öldürüldü.

Polisi vurdu, teslim  olmadı, öldürüldü

Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarının kullandığı Deliklikaya Mahallesi’ndeki bir barakada yaşanan hareketlilik üzerine dün öğle saatlerinde kontrol için barakaya gitti. Ekipler barakaya girdiği sırada içeriden ateş açıldı. Polis memuru Ayhan Ölçer’i boynundan vuran barakadaki saldırgan Seyfettin Genç ile diğer polisler arasında çatışma çıktı. Olay yerine gelen destek ekibinden Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz da saldırganın açtığı ateşle bacağından yaralandı.

Haberin Devamı

Çatışma esnasında saldırgan barakanın arka kısmından çıkıp bir başka barakaya kaçınca yaralı polis Ayhan Ölçer ve Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, meslektaşları tarafından olay yerinden çıkartıldı. Ambulanslarla bölgeye gelen sağlık ekibinin müdahale ettiği polisler hastaneye kaldırıldı.

Takviye ekibin gelmesiyle operasyon da genişletildi. Özel Harekat timleri ile polis helikopteri de operasyona katıldı. Kaçtığı barakada sıkıştırılan silahlı saldırgan Kurtarma ve Müzakere Timi’nin çabasına rağmen teslim olmadı.

Polisi vurdu, teslim  olmadı, öldürüldü
Sabıkası kabarıkmış

Saldırganın saklandığı barakanın çevresini saran Özel Harekat ekipleri, Seyfettin Genç’i ölü ele geçirdi. Operasyon sırasında gecekondunun yakınına sikorsky helikopter de indirildi. Çatışma anında bölgede bulunduğunu belirten inşaat işçisi Zeki Ürfer, yaralı polisin ‘Yardım edin’ diye bağırdığı sırada saldırganın da saklandığı yerden çıkıp ateş ettiğini gördüğünü anlattı.

Haberin Devamı

Operasyonun bittiğinde ise hastaneden acı haber geldi. Açılan ilk ateşle vurulan polis memuru Ayhan Ölçer yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada saldırgan 44 yaşındaki Seyfettin Genç’in, basit yaralama suçundan aranmasının bulunduğu, ruhsatsız silah bulundurmak, uyuşturucu madde satışı ve ticareti suçlarından kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Ağrı, Patnos nufusuna kayıtlı Genç’in 1 yıldır psikolojik sorunları olduğu ve ailesinin sığınma evine taşındığı öğrenildi.