Teknoloji Popüler Torrent Sitesinin Sahibi Yakalandı

Popüler Torrent Sitesinin Sahibi Yakalandı

21.07.2016 - 17:21 | Son Güncellenme:

Amerikan Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre dünyanın en çok ziyaret edilen torrent sitesi KickassTorrents’in sahibi yakalandı.

Popüler Torrent Sitesinin Sahibi Yakalandı

Ukrayna’nın Kharkiv kentinden olan, torrent kralı 30 yaşındaki Artem Vaulin dün Amerika Birleşik Devletleri adına Polonya’da yakalandı. Şimdi ise Vaulin’in işlediği suçlardan ötürü Amerika’ya gönderilmesi bekleniyor. Vaulin telif haklarını ihlal etmek ve kara para aklamak suçları ile yargılanacak. Siteye ve bütün alan adlarına internet trafiği iki yönlü olarak durduruldu.

Haberin Devamı
Çok Büyük Ceza Alabilir

Artem Vaulin dünyanın en çok ziyaret edilen torrent sitesi Kickass’i kurmakla ve yönetmekle suçlanıyor. Adalet Bakanlığı organize suçlar bölümünden Leslie R. Caldwell yaptığı açıklama da site içerisinde yaklaşık olarak 1 milyar dolarında telif hakkına sahip içerik bulunduğunu dile getirdi. Uzun süredir kanun kaçağı olan Vaulin sitenin serverlarını dünyanın her yerine yayıyordu ve site domainlerini sürekli olarak değiştiriyordu. Polonya’da yakalanmasının ardından siber suçluların adaletten kaçabileceği ama saklanamayacağı bir kes daha kanıtlanmış oldu.

Amerika’da kabul edilen Digital Millenium Copyright Act kanunu sonrası torrent siteleri kendilerini diğer ülkelere taşımaya başlamıştı. Kickass gibi siteler sadece kullanıcılara korsan içeriğin linkini sunduğu için çok fazla suçlu gibi gözükmeyebilir ancak içeriği de bünyesinde tutuyor. Telif hakkı sahipleri bu hakka sahip oldukları içeriğin kanunlar çerçevesinde çoğaltılabilme hakkını verebiliyorlar ancak Kickass hiçbir zaman bu tekliflere kulak asmadı. Site dünya çapında o kadar popüler ki bu yıl bünyesindeki reklamlardan 16 milyar dolar gelir elde etti.

Yazarlar