Ege Potansiyel yüksek genişlememiz lazım

Potansiyel yüksek genişlememiz lazım

13.02.2018 - 00:58 | Son Güncellenme:

Büyüklükleri 5 bin ve 25 bin metrekare arasında değişen 42 parselin bulunduğu Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), sanayiciler bölgeye büyük ilgi gösteriyor.

Potansiyel yüksek  genişlememiz lazım

Büyüklükleri 5 bin ve 25 bin metrekare arasında değişen 42 parselin bulunduğu Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), sanayiciler bölgeye büyük ilgi gösteriyor. Eksiksiz altyapı hizmetleri ile sanayicilerin gözdesi konumunda olan bölgede, tüm parseller dolu olmasına rağmen yeni yatırımcıların bölgeye ilgisi sürüyor.

Haberin Devamı

‘Sırada bekliyorlar’

Torbalı OSB Başkanı Muhsin Dönmez, “Bölgemizde 2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilecek. 42 parseli doldurduğumuzda, 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Fakat potansiyelimiz bu rakamlardan çok daha yüksek” şeklinde konuştu.
Pek çok yeni yatırımcının bölgeye yatırım yapmak için sırada beklediğini belirten Dönmez, “Bizim de bölgenin kuzeyinde yer alan 100 hektarlık alanın da bölgemize tahsis edilmesi adına girişimlerimiz sürüyor fakat bütün izinleri aldığımız halde, Karayolları Genel Müdürlüğü kullanmadığı taş ocağından intifa hakkını kaldırmadığı için bu alan OSB’miz sınırlarına katılamıyor. Bu konudaki sıkıntımızı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü’ye de ilettik. En kısa sürede bu sorunu çözerek parsel sayımızı artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.