Gündem Poyraz Ali kreşe annesiyle gidiyor

Poyraz Ali kreşe annesiyle gidiyor

26.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Annesiyle birlikte Bakırköy Kadın Cezaevi’nde büyüyen atipik otizmli Poyraz Ali’nin sağlık ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik somut bir gelişme yaşanmadı.

Poyraz Ali kreşe  annesiyle gidiyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yapılan görüşmenin ardından Poyraz Ali’ye sesli oyuncak gönderildi, annesi Zeynep Bakır’a oğluyla kreşe gitme izni çıktı. Denetimli serbestlik umudu ise seçim sonrasına kaldı.
Örgüt üyeliğinden hapis cezasına çarptırılan Zeynep Bakır’ın atipik otizm teşhisi konulan 3 yaşındaki oğlu Poyraz Ali, Bakırköy Kadın Cezaevi’nde büyümeye devam ediyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile yaptığı görüşmede, çocuklu annelerin cezalarını cezaevi dışında çekebileceği bir düzenlemeyi de kapsayacak yasa taslağı üzerinde çalıştıklarını, ancak bu düzenlemenin genel seçim sonrasına sarkabileceğini belirtmişti. Milliyet’e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, “Adalet Bakanı ile görüştükten sonra Poyraz Ali’nin cezaevi şartlarını düzelttik. Annesiyle kreşe gidebiliyor, oyuncak alınıyor. Ancak biz denetimli serbestlik üzerinde duruyoruz. Onunla ilgili olarak bakanlık, düzenlemenin hazırlandığını ama bu yasama dönemine yetişmeyeceğini söyledi” dedi.
Oyuncak verildi
Baba Emrah Bakır ise oğlunun sağlık ihtiyaçlarına halen cevap verilmediğini belirterek, “Teknik olarak bazı oyuncakların verilmesi ve kreşe Zeynep’in gidip gelmesi konusunda gelişme oldu. Ancak Poyraz Ali’nin sağlık ihtiyaçları konusunda gelişme yok. Daha yoğun terapi görebilmesi için denetimli serbestlik konusunda hiçbir şey yapılmadı. Kurumun içinde otizm konusunda eğitim almış personel yok” diye konuştu.