Gündem Poyraz ve kar Marmara’yı vurdu!

Poyraz ve kar Marmara’yı vurdu!

06.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne’de yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Kırklareli’nde kar yüzünden 62 köy yolu kapandı. Çanakkale ve Tekirdağ’da ise fırtına nedeniyle deniz ulaşımı durma noktasına geldi

Poyraz ve kar Marmara’yı  vurdu

Marmara’da balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava etkili olmaya başladı. Edirne ve Kırklareli’nde yoğun kar yağışı meydana geldi. Çanakkale ve Tekirdağ’da ise fırtına deniz ulaşımı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

- Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne’de önceki gün 12 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı gece sağanak yağmurla birlikte düşmeye başladı. Yağmur dün sabah yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kısa sürede kenti beyaza bürüyen kar nedeniyle sıcaklık sıfırın altında bir dereceye kadar düşerken, sabah saatlerine araçlarıyla işlerine gitmek için evden çıkanlar yolda kaldı, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

62 köy yolu kapandı

- Kırklareli’inde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kar kalınlığı Kofçaz’da 17, Demirköy’ün Mahyatepe mevkisinde 30, Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Gümrük Kapısı’nda 13 santimetreye ulaştı. Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar küreme çalışmaları yaptı. 62 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Haberin Devamı

- Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar ve tipi dolayısıyla Van’da 6 mahalle, Bitlis’te de 6 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Yaylada kar, sahilde bahar

- Kış aylarının büyük bölümünü güneşli geçiren Mersin’de şubat ayında olunmasına rağmen hava sıcaklığı kent merkezinde 18-20 derecelerde ölçülüyor. Güzel havayı fırsat bilen çoğu Mersinli sahillere akın ederken, kar görmek isteyenler ise yaklaşık yarım ile bir saat arasında ulaşılabilen yaylalara gidiyor. Erdemli ilçesinde bir yurtta kalan öğrenciler ise öğretmenleriyle Torosların bin 800 rakımlı Arpaalanı bölgesine giderek, karla oynamanın tadını çıkardı.

- Çanakkale’de kuvvetli esen poyraz nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada’ya deniz ulaşımında aksamalar oldu. Kent merkezinde etkili olan sağanak yağmur ise zaman zaman yaşamı olumsuz etkiledi.

- Marmara Denizi’nde önceki gece başlayan ve hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle seyre devam edemeyen yerli ve yabancı 29 şilep ve tanker, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahilinde demirledi. Gemiler, geceyi ışıklarını yakarak, burada geçirirken, gemilerdeki personel de fırtına ve yer yer 4 metreyi aşan dalgalar sebebiyle karaya çıkamadı. Bu arada, etkili poyraz sebebiyle balıkçılar da tekneleriyle Şarköy’deki Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı. Fırtına bugün de devam edecek.