Gündem Poyrazköy’de savcı temyize gitmeyecek

Poyrazköy’de savcı temyize gitmeyecek

05.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Poyrazköy davasında 83 sanık hakkında verilen beraat kararına itiraz etmeyeceğini bildirdi.

Poyrazköy’de savcı temyize gitmeyecek

Davanın katılanlarından Agos gazetesi avukatı Bahri Belen de “Büyük bir ihtimalle temyiz etmeyeceğiz” dedi. Poyrazköy davası avukatlarından Hüseyin Ersöz, davanın katılanlarından olan Agos gazetesinin de itiraz etmemesi durumunda kararın Yargıtay’a gitmeden kesinleşeceğini, genç teğmenlerin rütbe alabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, “Kafes eylem planı”, “Amirallere suikast”, “Gölcük’te ele geçirilen belgeler” ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği 83 sanıklı “Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat” davasında, üzerilerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle 83 sanığın beraatine karar vermişti. Kararın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Üşenmez, kararın gerekçesi açıklanana kadar itiraz hakkının saklı olduğun belirten, “süre tutum” dilekçesini mahkemeye gönderdi. Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından mahkemeye itiraz hakkından feragat ettiğini bildiren dilekçe gönderen Üşenmez, dilekçesinde kararın usul ve yasaya uygun olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Karar kesinleşecek

Başsavcılık kararının ardından sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, davanın katılanlarından olan Agos gazetesinin de itiraz etmemeleri durumunda kararın Yargıtay’a gitmeden kesinleşecek.

Tüm sanıklar beraat etti
Poyrazköy’de ele geçirilen “mühimmat”lara ilişkin olarak görülen 83 kişinin yargılandığı davasının duruşmasında savcının talebi üzerine mahkeme tüm sanıklar hakkında beraat kararı vermişti.