Gündem Pratik poğaça tarifi

Pratik poğaça tarifi

29.04.2018 - 17:52 | Son Güncellenme:

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumuşacık poğaça tarifleri ile misafirlerinizi büyülemeye hazır olun. İşte rahatlıkla deneyebileceğiniz pratik poğaça tarifleri.

Pratik poğaça tarifi

Poğaça tarifi

Haberin Devamı

Peynirli poğaça tarifi için malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım bardak süt
  • Yarım su bardağı yoğurt (oda ısısında),
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağına yakın un

İçi için;

  • Beyaz peynir ya da kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Peynirli poğaça yapılışı

İlk adım olarak poğaçanızın sütünü ısıtın ve ılıdıktan sonra toz şeker ve maya ilave ekleyip ağzı kapalı bir şekilde beş dakika kadar bekletilir. Daha sonra bir kap içerisinde yoğurt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı ve tuz alınıp karıştırılır. Sütü ve unu azar azar ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru mayalanması için beklemeye alın.

Daha sonra mandalina büyüklüğünde bölün ve bastırarak açıp içine peynir koyun. Daha sonra kapatın. Daha sonra tepsiye koyup dinlendirmeye alın. Bu işlemden sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin. Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra pişirme işlemine başlayın. Üzerleri kızarmaya başladıktan sonra alıp poğaçalarınızı servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Haberin Devamı

Patatesli poğaça için malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • 6 su bardağına yakın un

İç harcı için;

  • 4 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Patatesli poğaça tarifi

İlk adım olarak patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyükçe doğrayıp tuzlu su içerisinde haşlayın. Patatesler yumuşadıktan sonra püre hâline getirin. Kavurduğunuz soğanların üzerine baharatları ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. Son olarak patatesleri ekledikten sonra hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.

Poğaça hamuru için un haricindeki malzemelerin tamamını karıştırmaya başlayın. Elde ettiğiniz karışıma un ilave ederek yumuşak kıvam alıncaya dek kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun mayalanması için yarım saat kadar dinlendirin. Mayaladığınız hamuru portakal büyüklüğünde kopartın. Koparttığınız parçaların üzerine parmak uçlarınız ile bastırarak açın ve içine patatesli iç harcınızı koyun.
İstediğiniz şekilde kapatıp şekillendirdikten sonra yağlı fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Daha sonra 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yumuşak poğaçalarınız sunuma hazırdır, afiyet olsun.