Gündem Prenses Milliyet Sanat’ta!

Prenses Milliyet Sanat’ta!

03.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızı, Monaco Prensesi Grace Kelly’yi eylül sayısının kapağına taşıyan Milliyet Sanat dergisinde ayrıca ressam Taner Ceylan ile yapılmış kapsamlı bir söyleşi yer alıyor

Prenses Milliyet Sanat’ta

Oscar ödüllü Hollywood yıldızı, Monaco Prensesi Grace Kelly; bu ay vizyona girecek biyografisi ‘Grace of Monaco’ filmi vesilesiyle Milliyet Sanat dergisinin kapağını süslüyor. Dergi, Grace Kelly’yi, portresi, stili, oyunculuğa bakışı gibi farklı yönleriyle ele alıyor ve yıldız oyuncunun kısa süreli film kariyerindeki başarıları da detaylı şekilde işliyor. Sinema sayfalarında her yıl bir film çekmesine rağmen kariyerinin parlak dönemini geride bıraktığı tartışmasız yönetmen Woody Allen’ın çöküşünü beş maddeyle ele alan bir yazı dikkat çekici. Çocuk oyunculukta attığı sağlam adımlarla Hollywood’da kendisine bir yer edinen Chloe Grace Moretz sinema sayfalarında mercek altına alınan isimler arasında.

Mine Tugay söyleşisi var
Alternatif müziğin gözbebeği, bir Japon iki İtalyan’dan oluşan avangart pop grubu Blonde Redhead’in yeni albümünü vesilesiyle grubun kariyerini ve Led Zeppelin’in efsane solisti Robert Plant’ın yeni solo albümünü Milliyet Sanat’ın müzik sayfalarında okumak mümkün. 16 Eylül’de İstanbul’da bir konser verecek ikon isim Lady Gaga’ya hazırlanma rehberi de müziğin öne çıkan konularından... Asu Maro’nun ayın söyleşi bölümünde oyuncu Mine Tugay’la yaptığı sohbet de derginin sayfalarında yer alıyor.
Eylül sayısının plastik sanatlar bölümünde ArtInternational’ın öne çıkanları göze çarpıyor. Ayrıca Tate Modern’deki Malevich retrospektifini ele alan bir yazının yanı sıra Galeri Apel’de açılan ‘Reklam Arası’ sergisi de derginin yer verdiği plastik sanatlar konuları arasında. 20 yıllık bir aradan sonra Türkiyeli sanatseverlerin karşısına çıkan İsmail Saray’ın ‘İngiltere’den Sevgilerle’ sergisiyle SALT Galata’ya gelmesi derginin plastik sanatlar içeriğinde okunabilir. Dergide her ay olduğu gibi tasarım, mücevher ve moda başlıklarında yazılara da yer veriliyor.