Gündem Prof. Dr. Fişek toprağa verildi

Prof. Dr. Fişek toprağa verildi

17.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gürhan Fişek, dün son yolculuğuna uğurlandı. Prof. Dr. Fişek için önce yıllarca ders verdiği Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, ardından Maltepe Camii’nde tören düzenlendi.

Prof. Dr. Fişek toprağa verildi

Maltepe Camii’ndeki törene Fişek’in eşi Oya Fişek, oğlu Doruk Fişek, yakınları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı CHP’li milletvekilleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

‘Sıfırcı hoca’

Prof. Dr. Fişek’in cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında defnedilmek üzere, Cebeci Asri Mezarlığı’na uğurlandı. Kılıçdaroğlu, Fişek ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Türkiye’de halk sağlığının ve sosyalleştirilmiş sağlık hizmetlerinin mimarı olan Prof. Dr. Nusret Fişek’in oğlu olan Prof. Dr. Gürhan Fişek, 30 Mart 1951’de dünyaya geldi.

1976’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitiren Fişek, 1985’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden sosyal politika, 1987’de ise Hacettepe Üniversitesi’nden iş sağlığı alanında doktora derecesi aldı. 1999’da profesör unvanı alan Fişek, Türkiye’de işçi sağlığı ve iş güvenliği alanının önemli isimlerinden biriydi. Prof. Dr. Fişek, ‘Sıfırcı Hoca’ olarak tanınan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi ve Hürriyet gazetesinin eski köşe yazarı merhum Prof. Dr. Kurthan Fişek’in de kardeşiydi.