Çorum PROJE ÜNİVERSİTEDEN DESTEK BELEDİYEDEN

PROJE ÜNİVERSİTEDEN DESTEK BELEDİYEDEN

07.08.2014 - 18:34 | Son Güncellenme:

.

PROJE ÜNİVERSİTEDEN DESTEK BELEDİYEDEN

Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi arasında yapılan işbirliği ile geliştirilen “Çorum İçin Bir Projem” adlı proje hayata geçti.
Proje kapsamında Hitit Üniversitesi, belediyenin faaliyet alanına giren her türlü konuda akademik ve bilimsel yönden proje hazırlayacak, Çorum Belediyesi de hazırlanan projelere destek verecek.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı ile proje kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan katıldı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite olarak AR-GE faaliyetlerine önem verdiklerini, bilimsel araştırma projelerini desteklediklerini, sonuç olarak da bir proje havuzu oluşturduklarını söyledi.
Üniversitenin bu konuma gelmesinde belediyenin büyük katkısının olduğunu dile getiren Rektör Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ihtiyaç duydukları her konuda adeta bir rektör yardımcısı gibi görev yaparak kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, “2 yıl önce görevi geldiğimizde 8 bin 300 olan öğrenci sayısı bugün 15 bini geçmiş durumda. Üniversitemiz birçok alanda büyük ilerlemeler kaydetti. Geldiğimizde kampus sorunu vardı, şimdi iki kampus birden hizmete girecek. Özellikle güney kampus alanında çok değerli arazilerimiz oldu. Bu arazileri belediyeden talep ettiğimizde başkanımız hiç tereddüt etmeden ve düşünme gereği bile duymadan üniversite ve Çorum’un geleceği için “evet” dedi. İhtiyaç duyduğumuz her konuda, ne zaman talepte bulunsak belediyenin desteğini yanımızda gördük. Bu nedenle Çorumlular ve üniversitemiz adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Bilimsel araştırma projelerini önemsediklerini ve desteklediklerini, gelinen noktada bir proje havuzu oluşturulduğunu, daha kurumsal bir proje geliştirmek ve işbirliği yapmak adına “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli yeni bir çalışmaya imza atacaklarını dile getiren Alkan, belediyenin uğraş alanına giren her türlü konuda bilimsel araştırmalar ve akademik bakış açısıyla belediyeye yardımcı olacaklarını, Çorum’u birlikte geliştirip büyüteceklerini açıkladı.
Hitit Üniversitesi’nin geçmişte projeler için sadece 47 bin TL kaynak ayırdığını dile getiren Alkan, “Bugün tek bir projeye 50 bin TL’ye kaynak aktaran bir konuma geldik. Bugüne kadar üniversite bünyemizde hazırlanan projelere 2.5 milyon TL kaynak ayırdık. Üniversiteler bilim üretilen yerlerdir. Bilgi üretmek yetmiyor bunu insanlığında hizmetine sunmalısınız. Biz proje üretmeye devam edeceğiz. Proje konusunda aslında belediye ile anlaşma yapmamıza bile gerek yok, çünkü zaten istediğimiz her konuda gereken desteği alıyoruz. Ancak daha kurumsal bir yapıda hareket etmek ve daha kurumsal bir proje havuzu oluşturmak istiyoruz. Aynı dili konuşacağız. Aynı masa etrafında toplanarak Çorum için katma değer üreteceğiz” dedi.
GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLMAK, GELECEĞE GÜVENLE BAKMAK İSTİYORSAK BİLGİ ÜRETMEK ZORUNDAYIZ
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, dünyada güçlü bir ülke olmak, geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, bilgi üretmek zorunda olduğumuzu söyledi.
Geçmişte üniversitenin bir fetret devri yaşadığını ve Rektör Alkan’la birlikte bu devrin kapandığını dile getiren Başkan Külcü, kentte artık bütün sosyal aktivitelerin içerisinde yer alan bir üniversitenin olduğunu belirtti. Başkan Külcü, bu başarının Alkan ve vizyonundan kaynaklandığını belirtti. Üniversitelerin ne kadar açık olursa şehirlerinde üniversiteleri sahiplendiğine dikkat çeken Külcü, artık üniversitenin kampus alanı gibi bir sorunun olmadığına dikkat çekti.
Çorum Belediyesi olarak şehrin tek yöneticisi olmadıklarını vurgulayan Başkan Külcü, kenti paydaşlarıyla birlikte yönettiklerinin altını çizdi.
Güçlü bir ülke olmanın bilgi üretmekten geçtiğine işaret eden Külcü, “Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, daha mutlu yarınlar istiyorsak bilgi üretmeliyiz. Üretilen bilgiyi de ileri teknoloji ile milletin hizmetine sunmalıyız. Bunun için üniversite ile yol arkadaşlığını önemsiyoruz. “Çorum için bir projem var” adlı projemizde bu yol arkadaşlığının bir ürünü. Çorum’un marka değerinin yükseltilmesi açısından önemli. Bu iş birliği yeni Türkiye anlayışının da bir yansıması. Hedeflerimize ulaşmak için bunu yapmalıyız”