Teknoloji PS4 Satışları 40 Milyonu Aştı

PS4 Satışları 40 Milyonu Aştı

27.05.2016 - 14:00 | Son Güncellenme:

Daha önce ortaya konan PS4 satışları, bizzat Sony tarafından yapılan resmi açıklama ile birlikte doğrulanmış bulunmakta…

PS4 Satışları 40 Milyonu Aştı

Yeni nesil oyun konsolları savaşına geliştirmiş olduğu cihazı PS4 ile katılan ve şu suralar Xbox One’ın üreticisi Microsoft ile büyük bir rekabet içerisinde olan Sony, elde ettiği satışlar ile yarışı bir adım önde götürüyor. Zira bir önceki nesilde yarışı geriden takip eden firma, açıklanan bilgilere göre elde ettiği PlayStation 4 satışları ile beraber büyük bir başarıyı da kucaklamış oldu. Zira bunun en büyük nedeni cihazın milyonlarca adet satış elde etmesi. Üstelik bunun gerçekleşmesi, en büyük rakip olan Xbox One’ın da geçildiği anlamına geliyor.

Haberin Devamı
İki Yılda Milyonlarca Satış

Sony tarafından geliştirilen ve ilk olarak 2013 yılında satışa sunulan PS4, bizzat resmi olarak yapılan açıklamalara göre bugüne kadar tam 40 milyon adet satmayı başardı. Sadece son 6 ay içerisinde 5 milyon adet daha satmış olan konsol, bu sayede büyük bir başarı da elde etmiş oldu. Zira cihazın en büyük rakibi olan Xbox One’ın ise neredeyse 20 milyon adet sattığı tahmin edilmekte.

Satışlar Daha da Artacak

Belirtilenlere göre Sony, PlayStation 4 satışlarının daha da artmasını bekliyor. Hatta bu konuda tahmin yürüten şirket, gelecek yılın nisan ayı itibariyle tam 60 milyon adet PlayStation 4 konsolunun alıcısına teslim edilmiş olmasını hedeflemekte. Eğer konu ile ilgili yeni bir bilgi paylaşılır ise haber vermeye devam edeceğiz, bizi takip etmeye devam edin.