Gündem Psikoteknik raporu e-Devlet’ten alınacak

Psikoteknik raporu e-Devlet’ten alınacak

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde onaylı kurumlarca kişinin bedensel ve psikolojik durumunun sürücülük yapmaya elverişli olup olmadığını tespit etmek amacıyla psikolog ve simülatör eşliğinde 1 saat süren test sonucunda alınabilen psikoteknik raporu, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren elden değil, e-Devlet Kapısı üzerinden verilecek.

Psikoteknik raporu  e-Devlet’ten alınacak

Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezleri Derneği Başkanı Cengizhan Kutlu, psikoteknik raporlarının Türkiye’de 12, Avrupa’da ise 50 yıldır uygulandığını söyledi. Kutlu, psikoteknik raporunun önemsenmesi halinde kaza oranlarının o kadar düşeceğini dile getirerek, “Son 4 yılda trafik kazalarında Sapanca ilçesi kadar insanımızı maalesef kaybettik. 20 milyar liranın üzerinde maddi hasarlar oluştu. Bunları en aza indirmek bizim görevimiz. Dernek olarak da bizler sürücü hatalarını en aza indirmek, kazaları en aza indirmek, sağlıklı bir yaşamı ülkemiz insanına kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Kimlere veriliyor?

Kutlu, psikoteknik raporunun 75 ceza puanını doldurup alkollü araç kullanmaktan sürücü belgeleri iptal olan, polis ve jandarma ekiplerince alkol kullanmaktan üçüncü defa belgesine el konulan kişiler ile tüm ticari taşıt kullanıcılarına verildiğini söyledi.