Gündem PTT telefon ile HGS sorgulama ve plakadan trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

PTT telefon ile HGS sorgulama ve plakadan trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

26.12.2015 - 22:29 | Son Güncellenme:

PTT müşteri hizmetlerinden HGS sorgulama işlemlerinizi yapabileceğiniz gibi plaka bilgilerinizden de trafik cezası sorgulamanızı ve ödemenizi yapabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

PTT telefon ile HGS sorgulama ve plakadan trafik cezası sorgulama nasıl yapılır

Türkiye’de vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde internet altyapısı son derece aktif bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de vatandaşın daha modern ve daha kaliteli kamu hizmetleri alabilmesi amacı ile kamu kurumları tarafından internet altyapısı son derece aktif bir şekilde kullanılıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde araç sürücülerine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan oldukça geniş kapsamı dijital hizmetler bulunuyor. Özellikle araç sürücülerinin internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde herhangi bir trafik kuralı ihlali dolayısıyla trafik cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebilmesine yardımcı olan online trafik cezası sorgulama hizmeti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunuluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern teknolojileri sayesinde artık bulunduğu her yerden son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilen vatandaşlar, internet üzerinde yer alan bu tarz online hizmetleri kullanarak sadece dakikalar içerisinde kamu sorgulamalarını ve işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüzde vatandaş kamu kurumlarıyla olan işlemlerinde kurum binasına gitmek yerine internet üzerinde yer alan dijital hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Son yıllarda hızla gelişen teknolojiyi her geçen artan araç sayısı ile fazlasıyla sıkışık hale gelen karayollarındaki trafik denetlemelerinde aktif olarak kullanmaya başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü çok daha etkin trafik denetlemeleri gerçekleştirebiliyor. Özellikle de araç sürücülerinin ve yayaların güvenliğini sağlayabilmek amacı ile trafikteki kural ihlallerini anında tespit ederek trafik cezası uygulamalarını gerçekleştirecek yeni nesil teknolojiye sahip olan sistemler kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün oldukça geniş kapsamlı sistemleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karayollarındaki trafik denetlemeleri için Elektronik Denetleme Sistemi, mobese kamera sistemleri ve mobil radar sistemleri gibi yeni nesil teknolojiye sahip olan sistem ve cihazlar kullanıyor. Bu kapsamda uygulanan trafik cezaları doğrudan aracın plakasının kayıtlı olduğu ikamet adresinde trafik cezası beyanı posta yolu ile yapılıyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün teknolojik altyapı üzerine kurulu hizmet anlayışı çerçevesinde araç sürücüleri internet üzerinde yer alan kurumun resmi web sayfasındaki online hizmetler kategorisinden trafik cezası sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Araç sürücüleri internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfası üzerinde online hizmetler kategorisi altındaki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranında şifresiz olarak trafik cezası sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. Araç sürücülerinden bu sorgulama işlemi için sayfa içerisinde sadece ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri isteniyor. Böylelikle birkaç dakika içerisinde kuruma herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebilen araç sürücüleri bu sorgulamalarını dijital platform üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden de yapabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinde bulunan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan trafik cezası sorgulama işlemleri ile birlikte yine trafik cezasının bulunup, bulunmadığı öğrenilebiliyor. Araç sürücüleri Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile 02:00-22:00 saatleri arasında online trafik cezası ödeme işlemlerini de gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından da araç sürücülerinin HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında kart bakiyelerini ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinde araç sürücülerinin öncelikli olarak online hizmetlere üye olmaları gerekiyor. Araç sürücüleri internet üzerinde yer alan bu PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden sadece dakikalar içerisinde en güncel HGS bakiye sorgulamalarını yapabilmek için üyeliklerini ‘T.C. kimlik numarası, ‘e-posta adresi’ ve ‘şifre’ bilgilerini girerek gerçekleştirebiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasına üyelik işlemlerini tamamlayan araç sürücüleri sadece dakikalar içerisinde güncel HGS kart bakiyelerini öğrenebiliyor. Ayrıca araç sürücülerine HGS bakiye yükleme işlemlerinde de birden fazla alternatif sunuluyor. İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinde araç sürücülerinin son derece pratik ve kolay bir şekilde online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de yapabilmeleri mümkündür. Üstelik araç sürücüleri bu sorgulama işlemi için üye olmadan sadece araç plaka bilgisini girerek, geçiş ihlalinin olup, olmadığını sorgulayabiliyor.

Yazarlar