Gündem Pudingli kurabiye nasıl yapılır?

Pudingli kurabiye nasıl yapılır?

23.04.2018 - 15:24 | Son Güncellenme:

Bazen canımız kurabiye çeker ancak evde kurabiyelik malzemeler yoktur. Mesela pudra şekeri! Ama dolapta bulduğumuz puding için de sütümüz yoktur. O sırada var olan malzemelerle yapabileceğimiz, evdekileri değerlendirebileceğimiz bir tatlı tarifi sizleri bekliyor. Pudingli kurabiye tarifimiz için okumaya devam edin.

Pudingli kurabiye nasıl yapılır

Malzemeler:

Haberin Devamı

-100 gram margarin (veya tereyağı)

-1 yumurta

-2.5 su bardağı un

-1 paket kabartma tozu

-1 paket istediğiniz çeşit toz puding

-1 çay bardağı sıvıyağ

Yapım önerileri: 1 çay bardağı ölçüsü 110 mililitredir. Bu tarifte unun azar azar eklenmesi önemlidir çünkü unun cinsine ve markasına göre koyulacak miktar değişebilir. Ayrıca kurabiyelerinizi gereğinden uzun süre pişirmemelisiniz; aksi takdirde kurabiyeniz soğudukça daha da sertleşebilir. Hatta yenemeyecek duruma gelebilir. Ki bunu da hiç istemezsiniz.

Yapılışı:

Yumurta, margarin ve sıvı yağ bir yoğurma kabında homojen olana kadar karıştırılır. Ardından karışıma toz puding eklenir. Karıştırılırılmaya devam edilir. Daha sonra unun yarısı hamur karışımının üzerine dökülür ve ortasında minik bir çukur oluşturulur. Bu küçük çukurun içine kabartma tozu dökülür. El yordamıyla kabartma tozu ve un birbirine karıştırıldıktan sonra hamur durdamksızın karıştırılmaya başlanır. Unun kalanı da yavaş yavaş eklenir. Kulak memesi kıvamında, yumuşak bir hamur elde edilir.

Haberin Devamı

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir. (dilerseniz kurabiye kalıpları da kullanabilirsiniz.) Kurabiyeler hafif yağlı tepsiye dizilir. (Biz bunun yerine yağlı kâğıt kullanmanızı öneririz, böylece tepsiniz de temiz kalmış olur.)

Önceden ısıtılmış 180° fırında kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirilir. Soğuyunca da servis edilir.

Afiyet olsun.

Servis önerisi

Dilerseniz kurabiyelerinizi servis ederken üzerini benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyebilirsiniz veya çikolataya batırıp Hindistan cevizi serpebilirsiniz. İsteğe göre antep fıstığı veya ceviz de olabilir tabii. Hazır pasta süsleri de kullanabilirsiniz. Çayla servis etmenizi öneririz.