Ankara PURSAKLAR RUS SPORCUYA SAHİP ÇIKTI

PURSAKLAR RUS SPORCUYA SAHİP ÇIKTI

29.11.2015 - 11:47 | Son Güncellenme:

.

PURSAKLAR RUS SPORCUYA SAHİP ÇIKTI

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Güç Koleji Pursaklar Voleybol İhtisas Takımı’nda forma giyen Rus sporcu Maria Ivonkına’yı ameliyat olduğu hastanede ziyaret ederek moral verdi.
Güç Koleji Pursaklar Voleybol İhtisas Takımı’nın başarılı sporcusu Maria Ivonkına, Bolu Belediyesi ile yapılan maçta ters bir hareket sonucu sakatlandı. Yaşanan talihsiz olayın ardından başta Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin olmak üzere Kulüp Başkanı Nedim Erçetin ve Takım Antrenörü Salih Yergin, Rus sporcu Maria Ivonkına için seferber oldu. Özel bir hastanede ameliyat olan Ivonkına’yı Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Nedim Erçetin, Salih Yergin ve takım arkadaşları yalnız bırakmadı. Geçmiş olsun ziyaretinde Maria Ivonkına ile sohbet eden Başkan Çetin, ameliyatı gerçekleştiren Dr. İbrahim Yanmış’tan da bilgi aldı. Doktorlardan aldığı bilgiye göre ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Çetin, “Rabbim acil şifalar versin. İnşallah en kısa sürede toparlanıp sahaya dönecektir. Hocamız ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Bizler de elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.
TFV Spor Lisesi ile mücadele ederek maçı 3-0 kazanan Güç Koleji Pursaklar Voleybol İhtisas Takımı, galibiyetlerini takım arkadaşları Maria’ya armağan etti.
“TÜRK MİLLETİ MİSAFİRPERVERDİR”
Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya’daki Türk vatandaşlarına yönelik uygulanan muameleyi eleştiren Çetin, “Maria bizim yavrularımız gibidir. Bizler misafirperver bir milletiz. Şunu tüm dünya biliyor ki Türk milleti misafirperverdir. Birileri nasıl davranırsa davransın Türkiye, Pursaklar misafirlerine sahip çıkmak zorundadır. Bizim kadim geleneğimiz ve ecdadımızdan aldığımız terbiye bunu gerektirir. Birilerinin vatandaşlarımıza yönelik yaptığı o çirkin muameleleri şiddetle kınıyoruz. Bizler bin yıllık birikimi olan, kadim geleneğe sahip, şanlı yürüyüşüyle mazlumların umudu olan bir ülkeyiz” diye konuştu.