Dünya Putin'den stratejik ortaklık ve birlik mesajı

Putin'den stratejik ortaklık ve birlik mesajı

04.10.2016 - 12:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan'a giden Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya geldi. Putin ziyareti sırasında Kazakistan ile Rusya arasındaki ilişkilerin “stratejik ortaklık ve birlik” anlamını taşıdığını belirtti.

Putinden stratejik ortaklık ve birlik mesajı

Ülkeler arasında bazı sorunların ticaret hacmini etkilediğini ifade eden Putin, “Bizim buna tepki göstererek, bu tür olguların minimum seviyeye indirilmesi için çözümler aramamız gerek.” dedi.

Haberin Devamı

Putin, bölgeler arası iş birliği forumunda katılan toplam 900 iş adamından 400’ünün Rus olduğunun altını çizerek, küçük ve orta işletmeleri temsil eden bu iş adamlarının Kazakistan ile doğrudan iş birliği yaptığını aktardı.

Ulaştırma ve lojistik altyapının kalkınması konulu forumun ekonominin kalkınmasında önemli olduğunu kaydeden Putin, “Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin yüzde 70’i bölgeler arası iş birliğini oluşturmaktadır. Bugün planlanan projelerin çok yararlı olacağından eminim.” değerlendirmesini yaptı.

Putin, mevkidaşı Nazarbayev'le Bağımsızlık Sarayında başlayan Rusya- Kazakistan Bölgeler arası İşbirliği 13.Forumu kapsamında düzenlenen İş Forumuna katılacak.

Forumun sonucunda ülkeler arasında çeşitli alanlarda proje anlaşmalarının imzalanması bekleniyor.

Yazarlar