Dünya Rakka operasyonu başlıyor

Rakka operasyonu başlıyor

04.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Rakka’nın batısındaki el Mansura beldesini Cuma günü DAEŞ’ten aldığı bildirildi. SDG’nin önemli kısmını PKK’nın Suriye uzantısı olarak kabul edilen ve ABD’nin yakın zamanda silah temin ettiği YPG oluşturuyor.

Rakka operasyonu başlıyor

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bölge çevresinde DAEŞ’in direnmeye devam ettiğini duyururken, SDG’ye yakın bir güvenlik kaynağı Reuters haber ajansına verdiği demeçte; “SDG üç gündür el Mansura’ya saldırıyordu. Bugün beldeye iki cepheden girdiler ve DAEŞ’ten kurtardılar” ifadelerini kullandı. YPG’liler Reuters’a yaptıkları açıklamalarda Rakka operasyonunun birkaç gün içinde başlayacağını ifade etti.
43 sivil öldü
Bununla birlikte, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre Cuma akşamı ABD öncülüğündeki koalisyonun Rakka’da gerçekleştirdiği hava saldırılarında, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 43 sivil hayatını kaybetti. Haberde, Rakka’daki bir binaya düzenlenen hava saldırısında, binanın 6 katının da yerle bir olduğu kaydedildi.
Geçen ay boyunca koalisyonun Rakka ve Deyr ez Zor’daki saldırılarında 108 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.