Haberler Bilgi Ramazan ayı iftar menüsü 7 Ramazan ayı iftar menüsü 7 İftarda ne pişirsem diye düşünenler için 15 Temmuz iftar menüsü. Birbirinden lezzetli iftar yemeklerini bu iftar menüsünde bulabilirsiniz. 1 Tarhana çorbası Malzemeler 3 Yemek kaşığı tarhana 1 Yemek kaşığı margarin 100 gr. kıyma 1Tablet tavuk bulyon 1Yemek kaşığı domates salçası 5 Su bardağı su Bir tutam taze dere otu ve nane Yapılışı Tarhanayı ve tavuk bulyonu önceden ıslatın. Tencerede margarini eritin salçayı da ekleyip hafif kavurun. Tencereye 5 bardak suyu ilave edin. Kıymayı ekleyip kaynamasını bekleyin.Islattığımız tarhanayı karıştırarak ekleyin.Kısık ayarda 5 dakika kaynatın.. Çorbayı ocaktan aldıktan sonra dere otu ve naneyi dograyıp üzerine ilave edin.Sıcak sıcak servis yapmanız önerilir. 2 Kekikli pirzola Malzemeler: 500 gram pirzola 2 soğan 2 domates 6-8 sivri biber 5-6 diş sarımsak Yarım çay bardağı sıvıyağ 200 gram mantar Tuz, kekik Yapılışı: Pirzolaların üzerine tuz ve kekik ekip ovun. Hafif yağladığınız tencereye dizin. Üzerine ay şeklinde doğradığınız soğanları, sarımsakları ve iri kıyım sivri biberleri yerleştirin. Domatesleri de dilimleyip üzerine yerleştirin. Tuz ve sıvıyağı ekleyip su ilave etmeden kısık ateşte pişirin. En son mantarları bir tavada 4-5 kaşık yağ ile soteleyin. Pirzolalar ile birlikte servis yapın. 3 Etimek tatlısı Malzemeler: Bir paket etimek Şerbet için; 1,5 bardak şeker 2 bardak su Muhallebi için: 750 ml süt 6 kaşık şeker 1 paket vanilya 1 kaşık tereyağ 6 kaşık un 2 kaşık Mısır nişastası Üzerine: 1 paket krem şanti 1 bardak süt Çekilmiş ceviz Yapılışı: Şerbet malzemeleri karıştırarak kaynatın ve şeker eridikten sonra 10 dakika kadar bekletin. Geniş bir tepside etimekleri yan yana dizin. Kepçe ile şerbeti etimeklere dağıtın. Etimekler şerbeti çekerken muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Sütün içine tereyağı ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemeleri koyup karıştırarak hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Bir müddet dinlendirip etimeklerin üzerine dökün. Krem şantiyi dökmeden önce etimeklerin iyice soğumasını bekleyin. Sonra krem şantiyi hazırlayıp üzerine bıçak yardımıyla sürün ve cevizleri de döküp buzdolabında bekletin. dilerseniz antepfıstığı da dökebilirsiniz. iftar menüsü iftarda ne pişirsem