Gündem Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor? 2019 Ramazan ayı ne zaman?

Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor? 2019 Ramazan ayı ne zaman?

21.04.2019 - 11:14 | Son Güncellenme:

İslam aleminin büyük bir merakla beklediği Ramazan ayı için artık çok kısa bir süre kaldı. Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca vatandaşımız ilk oruç ne zaman tutulacak ve Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor sorularının cevaplarını arıyor. İşte Ramazan ile ilgili tüm detaylar...

Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor 2019 Ramazan ayı ne zaman

Kur'an'ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi bu ayın içindedir. Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir. Kadir gecesi ile ilgili Kur'an'ın 97. süresi olan Kadir Suresinin ilk üç ayetinde Şüphesiz, biz O'nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır denmektedir.

Haberin Devamı

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı bu yıl 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak. 3 Haziran 2019 Pazartesi günü ise sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi:

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Haberin Devamı

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanılmayan idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği kaydedildi.