Gündem 2017 yılı Ramazan ayı ne zaman başlayacak? (Bayram tatili kaç gün olacak?)

2017 yılı Ramazan ayı ne zaman başlayacak? (Bayram tatili kaç gün olacak?)

23.04.2017 - 09:14 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı ne zaman sorusu merak konusu oldu. 2017 Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte birçok kişi ilk orucun ne zaman tutulacağı ve bayramın kaç gün tatil olacağını hesaplamaya başladı. Her yıl 10 gün daha önce gelen Ramazan ayı, bu sene 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak.

2017 yılı Ramazan ayı ne zaman başlayacak (Bayram tatili kaç gün olacak)

11 ayın sultanı Ramazan Ayı.. Her yıl oruçların tutulduğu, insanların evini aşını paylaştığı kutsal ay. 3 ayların başlaması ile beraber Ramazan ayına da giriş yaparız. 3 aylar Regaip kandili ile başlar, akabinde Miraç ve Beraat kandilleri ile devam eder. Bu kandillerin ardından Ramazan ayı başlar . Ramazan ayı içinde Kadir gecesi ve Ramazan Bayramı ile sonlanır. İslam inancında Müslümanların manevi duygularını en yoğun yaşadığı zamanlar bu aylar içindedir. Müslümanlar ibadetlerini yaparlar, adakları varsa verirler, dua kapılarının açık olduğuna inandıkları için dua ederek tövbe ederler.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan Ayının ve Orucun Önemi

Ramazan Ayının önemi sadece kutsallığından dolayı değildir. İslam’ın şartlarından biri olan ‘’oruç tutmak’’ bu ay içinde gerçekleşir. Müslümanlar bu orucu tutarak hem fakir, yoksul, aç gezenin halinden anlamak için empati yapar hem de dünyevi nimetlerden bir nebze de olsa kendini arındırır. Oruç tutmak sadece yemek yememek değildir. İnsanlar bu ayda kendi iradelerini kontrol etmeye çalışır bir nevi nefislerini terbiye ederler.

Ramazan Ayı birlik ve beraberlik ayıdır. İftar vakti ve sahur vakitleri tüm aile bireylerinin bir araya gelerek yemekler yediği vakittir. Ayrıca Ramazan ayında kurulan sofralar hep bereketlidir. Ramazan ayında iftarlara veya sahurlara komşular , akrabalar , arkadaşlar davet edilir. Bu sayede hem yemek hem sohbet paylaşılır. Sofranın bereketi artar. Misafirperverlik ve bağlılık sağlanır. Ayrıca Ramazan ayı küslerin barıştığı ve insanların af edildiği aydır. Bu aylarda manevi olarak yoğun duygular hisseden kişiler küs olduklarını affeder. Kırdıkları kişilerden özür diler. Her yönü ile insanları birbirine daha yaklaştıran bir aydır Ramazan.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan ayının her yıl sabit bir tarihi bulunmamaktadır. Çünkü her yıl farklı bir aya denk gelmektedir. Hicri takvime göre hesaplanan Ramazan ayı bu yüzden değişmektedir. Hicri takvime göre her yıl 11 gün ileri gelmektedir. Bu yıl geçen yıla göre Ramazan ayı 12 gün ileri gelecektir. Ayrıca Ramazan ayında tutulan oruç bilinenin aksine tam olarak 1 ay değil 29 gün tutulmaktadır.

2017 yılı Dini takvimine ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre Ramazan Ayı ve önemli tarihler aşağıdaki gibidir.

- 29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı
- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı
- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi
- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün