Gündem Ramazan ayında ziyaret edilecek cami ve türbeler

Ramazan ayında ziyaret edilecek cami ve türbeler

18.05.2018 - 17:00 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı geldiği zaman oruç tutanlar gün içinde dualar etmek ve tuttukları oruçların kabul olması için çeşitli camilere ve türbeler giderler. Bu türbelerde ve camilerde kendileri ve çevresi için dua ederler. Peki, Ramazan ayında hangi camilere ve türbeleri gidilir? Bu cami ve türbelerin tarihi nedir?

Ramazan ayında ziyaret edilecek cami ve türbeler

Ramazan ayında gidilecek camiler ve türbeler

Haberin Devamı

Her Ramazan ayında camiler ve türbeler oruç tutan insanların en çok ziyaret ettikleri yerlerdir. Bazıları gününün birçoğunu burada geçirdikten sonra toplu iftar çadırlarında orucunu açıyorlar. Peki, Ramazan ayında hangi camilere ve türbelere gidiliyor?

Sultanahmet Meydanı’ndaki Sultanahmet Camii Ramazan ayı boyunca en çok yoğunluğun olduğu yerlerin başını çekmektedir. 16. yüzyılda Osmanlı Padişahı 1. Ahmed tarafından mimar Sedefkar Mehmed Ağa’ya yaptırılmıştır.

Eyüp Sultan Camii, Ramazan ayı boyunca iftara kadar bekleyenlerin yoğunlukta olduğu bir başka camiidir. İstanbul seferi sırasında hastalanan ve vefat eden Eyüp Sultan, İstanbul’un kontrolü Osmanlı’ya geçtikten sonra Fatih Sultan Mehmet’in isteği üzerine hocası Akşemseddin tarafından bulunmuş ve onun için türbe yapılmıştır. Cami gibi türbe de İstanbul depremi sırasında zarar görmüştür. Cami ve türbe 1800’lü yıllarında Sultan 3. Selim tarafından yeniden inşa edilmiştir.

Haberin Devamı

Mihriban Sultan Camii, Ramazan ayının uğrak mekânlarından birisidir. Kanuni Sultan Süleyman tarafından kızı için yapılması için Mimar Sinan tarafından Üsküdar Meydanı yapılmıştır. Ayrıca bu eser Mimar Sinan’ın erken dönem eserlerindendir. Üsküdar’ın yüksek bir yerinden bakıldığını zaman iki minarenin arasında güneşin doğuşunu ve batışını görebilirsiniz.

Gazi Osman Paşa Türbesi, Pevne karhamı olarak bilinen Gazi Osman Paşa türbesini 1900 yıllarda Sultan 2. Abdülhamid’in emriyle Mimar Kemaleddin’e yaptırılmıştır. Bu türbede Ramazan ayında ziyaret edilen yerler arasındadır.

Telli Baba Türbesi, Rumelikavağı’nda bulunan türbenin yapım tarihi ve içinde yatan kişinin kim olduğu bilinmemektedir. Rivayete göre ise İmam Abdullah Efendi olan Telli Baba, Fatih Sultan Süleyman zamanında tabur imamı iken şehit düşmüş. Ayrıca türbe evlenmek isteyen gençlerin en çok ziyaret ettiği yerdir ve Ramazan ayında da oldukça rağbet edilir.

Mehmed Emin Tokadi Türbesi, sohbetlerinde sorunları dile getirmeden çözüme kavuşturmasıyla ünlü olduğu kadar aynı zamanda da Hz. Muhammed’in türbedarlığını yapan Mehmed Emin Tokadi türbesi Unkapanı semtinde, Zeyrek yokuşu ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Oruç Baba Türbesi, Ramazan ayında Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerin en çok uğradığını bir türbedir. Rivayete göre Ramazan ayında orucu sirke ve ekmekle açmak zorunda kalan bir zatın burada yattığına inanılır.