Gündem Ramazan bayramında tatile nereye gidilir?

Ramazan bayramında tatile nereye gidilir?

27.05.2018 - 17:11 | Son Güncellenme:

Ramazan geldi, hoş geldi, birbirinden güzel iftar sofraları, keyifli sahur muhabbetleriyle yürekler şenlendi. Peki özellikle çalışanların heyecanla beklediği Ramazan bayramında nereye gidilmeli? Bu süre nasıl değerlendirilmeli? Her köşesinde cenneti saklayan güzel ülkemizde huzuru ve maviyi yaşayabileceğiniz köşeleri sizin için derledik;

Ramazan bayramında tatile nereye gidilir

İstanbullu ailelerin ekonomik tercihi; Erdek

Haberin Devamı

Ramazan sonrası nereye tatile gidilir diyenler için alternatiflerden birisi Bandırma'ya 40 dakika uzaklıkta olan Erdek, sakin ve güzel plajları, uygun otel ve pansiyonları ile ailenize güzel bir tatil fırsatı sunuyor. Doğayla iç içe plaj isterseniz de Ocaklar ve Narlı köyünde denize girmek 15 dakikalık yolculuktan başka bir şey istemiyor.

İstanbul'dan uzağa gitmek istemeyenlere bir alternatif daha; Marmara Adası

Marmara adası Gökçeada'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük adası. Yine ailecek uygun fiyatlarda pansiyon ve oteller bulabileceğiniz hızlıca ulaşabileceğiniz, sıklıkla tercih edilen bir yer.

Henüz bozulmamış doğa harikası; Kaş

Kaş tertemiz denizi ve birbirinden güzel plajlarıyla ramazan sonrası tatili için sizi bekliyor. Plajlarında gerçekten huzuru bulabileceğiniz müziksiz işletmeler bulunmaktadır. Ramazan sonrası yorgunluğunu atmak, dalış yapmak ve denizaltı yaşamına bir göz atmak isterseniz de buna fırsat bulabiliyorsunuz. Deniz mahsüllerine meraklı biriyseniz de mutlaka mavi yengeçten yemelisiniz.

Haberin Devamı

Huzurun, denizin, dinlenmenin gerçek adresi; Datça

Palamutbükü, Hayıtbükü, Ovabükü gibi birbirinden güzel onlarca koyunda yüzebilirsiniz. Merkezi de dahil olmak üzere, otelleşmemiş, gece kulüpleriyle ses kirliliğine uğramamış, gerçekten doğayı dinleyebileceğiniz son kalan kalelerden Datça. Eski Datça'nın dar sokaklarında muhteşem evler arasında yürüyebilir Can Yücel' in evini ve mezarını da ziyaret edebilirsiniz. Knidos antik kentini ziyaret edebilir, bademi, zeytini ve balıyla damağınızı şenlendirebilirsiniz.

Eğlence ve hareket için vazgeçilmez tatil yeri; Bodrum

Ramazanı sakin ve dingin geçirenler için, gece hayatı, lüks, eğlence birbirinden güzel plajlar ve koylar. Hem sakince dinlenmek hem de delice eğlenmek için gidilebilecek başka neresi var ki..

Sörf de yaparım tatil de diyenlere; Alaçatı

Ramazandan hemen sonra harika butik otel ve pansiyonlara sahip Alaçatı gerçekten bir kaçamak gibi göz kırpıyor. Muhteşem antika pazarı, cumbalı konakları, enteresan sakız ağaçları ve güzel deniziyle sizi bekliyor. Hem de rüzgar sörfü yapabilirsiniz. Ben bilmiyorum ki diyorsanız öğrenmek ve denemek için müthiş fırsat, biraz zorlansanız da tuzlu deniz rüzgarını uçarcasına süzülürken yüzünüzde hissetmenin özgürlüğü paha biçilemez.