Gündem Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

20.03.2019 - 11:49 | Son Güncellenme:

Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri belli oldu. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan ve Kurban Bayramlarının 2019 yılı içerisinde hangi tarihlere denk geldiği belli oldu. Peki Ramazan ve Kurban Bayramları hangi aylar içerisinde idrak edilecek. Ramazan ayı ne zaman başlayacak?

Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman Ramazan ayı ne zaman başlıyor

Ramazan ve Kurban Bayramları ne zaman idrak edilecek sorusu Diyanet tarafından dini günler takviminde vatandaşlara duyuruldu. İslam aleminde büyük öneme sahip olan Ramazan ve Kurban Bayramlarında gerçekleştirilen aile, akraba ve komşu ziyaretleri ile birlik beraberlik duygusu bu günlerde bir kat daha artıyor.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ TARİHTE?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde barındıran Ramazan ayının ardından kutlanacak olan Ramazan Bayramı tatili bu yıl 4 Haziran Salı 6 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Cuma günününde tatile eklenmesi halinde Ramazan Bayramında vatnadaşlar 9 günlük tatil yapabilecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı ise bu yıl 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Cuma günü tatile başlayacak olan vatandaşlar 5 gün tatil yapma şansı elde edecek.

Ramazan ayı 6 Mayıs'ta başlayacak. 3 Haziran'da sona erecek