Dini Bilgiler Hz. Ali'nin Eşi Ve Çocukları Kimlerdir? Kısaca İsimleri Ve Hayatları

Hz. Ali'nin Eşi Ve Çocukları Kimlerdir? Kısaca İsimleri Ve Hayatları

18.04.2023 - 16:44 | Son Güncellenme:

İslam Devleti halifeleri hakkında oldukça geniş bilgiler vardır. Bu bilgiler sık sık merak edilerek araştırılmaktadır. Hz. Ali de İslam devletinin halifelerinden biri olarak hayatı araştırılır. Evlilikleri ve çocukları da hakkında merak edilenleri sizler için detayları ile derledik.

Hz. Alinin Eşi Ve Çocukları Kimlerdir Kısaca İsimleri Ve Hayatları

 Doğumu Kabe'de olan Ali'nin annesinin, doğumu esnasında Kabe'nin duvarına yaslandığı ve bir sesin ona içeri gel dediğine inanılır. Çocukluğu Mekke'nin dağlarında, sokaklarında geçmiştir.

Haberin Devamı

Hz. Ali'nin Eşi ve Çocukları Kimlerdir?

Hz. Ali, 656 - 661 yılları arasındaki halifedir. Dört halifenin en sonuncusudur. Kabe'de doğan tek insandır. Aynı zamanda Müslümanlar arasında da ilk inanan olarak kabul edilir. Evlilikleri ve çocukları da merak edilmektedir. Kaç çocuğu olduğu konusunda oldukça farklı rivayetler vardır.

Kısaca İsimleri ve Hayatları

Hz. Ali'nin ilk eşi olarak bilinen Fatıma, Muhammed'in kızıdır. Fatıma hayatta olduğu sürece, başkasıyla evlenmeye Hz. Ali'nin 5 çocuğu olmuştur. Hasan, Zeynep, Hüseyin, Rukiyye, Ümmü Gülsüm'dür. Muhsin İbn Ali ise henüz doğmadan, Fatıma'nın karnındayken ölmüştür. Daha sonraki eşi Ümmü'l Benin'den dört adet çocuğu olduğu bilinmektedir.

El-Abbas, Abdullah, Osman ve Cafer dört çocuğunun isimleridir. Leyla Bint-i Mes'ud'dan da 2 çocuğu olmuştur: Abdullah ve Abu Bekir. Muhammed-ül Esad ise Ümame isimli eşinden olmuştur. Havlet Bint Cafer isimli eşinden ise Muhammed Bin El Haniffiye isimli çocuğu olmuştur. Ümmü Said'den ise Ümmü Hüseyin ile Büyük Remle isimli çocukları olmuştur.

Haberin Devamı

Hz. Ali'nin eşlerinin dışında 17 tane de cariyesinin olduğu bilinmektedir. Tüm eş ve cariyelerinden 14 erkek, 18 de kızı olduğu bilinen Hz. Ali'nin oğullarının çoğu ise Hicret'in 61. senesinde yapılan Kerbala Savaşı esnasında vefat etmiştir. Soyu ise Hasan, Hüseyin, Abbas, Ömer ve Muhammed ile devam etmiştir.