Dini Bilgiler Hz. Meryem Kimdir? Kısaca Hayatı, Doğum Tarihi Ve Ölümü

Hz. Meryem Kimdir? Kısaca Hayatı, Doğum Tarihi Ve Ölümü

25.04.2023 - 10:35 | Son Güncellenme:

Hz. Meryem, Yahudiya eyaletinde dünyaya geldi. Hz. Muhammed'den önce, İsrailoğullarına peygamber olarak gönderilen Hz. İsa'nın annesidir. Hz. Meryem kimdir? Doğum tarihi, hayatı ve ölümüne dair merak edilen tüm detaylar.

Hz. Meryem Kimdir Kısaca Hayatı, Doğum Tarihi Ve Ölümü

 Hz. Meryem ile ilgili birçok sinema filmi çekilmiştir. Bu filmlerden bazıları şunlardır: 

Haberin Devamı

 1- Jean-Luc Godard - Je vous salue, Marie (Bakire Meryem)

 2- Faruk Turgut - İsa, Musa, Meryem 

 3- Catherine Hardwicke - Meryem Ana: İsa'nın Doğuşu 

 4- Garth Davis- Magdalalı Meryem 

 5- Namir Abdel Messeeh - Meryem Ana, Kıptiler ve Ben 

 Hz. Meryem Kimdir?

 Hz. Meryem, Nasıralı İsa olarak da bilinen Hz. İsa'nın annesidir. Kutsal metinlerde "Bakire Meryem" olarak geçmesinin nedeni Hz. İsa'yı babasız doğurmasıdır. Hristiyanlar teslis inancına bağlı olarak Tanrı'yı Hz. İsa'nın babası olarak görürler. İslamiyet'te ise Hz. Meryem'in hamileliği Allah'ın mucizesi olarak görülür. Çünkü Müslümanlara göre Allah'ın bir cismi olmadığı gibi bir cinsiyeti de yoktur.

 Hz. Meryem'in en önemli özelliği, peygamber olmamasına rağmen Cebrail ile görüşmesidir. Bu peygamberler dışında sadece Hz. Meryem'e nasip olmuştur. 

Haberin Devamı

 Hz. Meryem Kısaca Hayatı

 Hz. İsa dünyaya gelmeden önce Hz. Meryem, kilisede çalışırdı. Bir gün, Hz. Meryem, su almak için mağaraya geldiğinde, Cebrail ile karşılaştı. Cebrail, bir erkek şeklinde kendisine göründü. Hz. Meryem'e korkmaması gerektiğini, kendisinin Rahim ve Rahman olan Allah tarafından gönderildiğini ve bir erkek çocuğuna hamile kalacağını bildirdi. 

 Hz. Meryem ise, kendisine daha önce erkek eli değmediğini, bu durumda nasıl hamile kalacağını sordu. Cebrail ise bunun Allah katında çok kolay olduğunu söyledi. Daha sonrasında Hz. Meryem'in yakasından içeri üfledi. "Sana çocuğun nasıl olduğunu sorduklarında çocuğu işaret et. O senin yerine cevap verecektir." dedi ve gözden kayboldu. 

 Hz. Meryem hamile kaldığında herkes çocuğun kimden olduğunu sormaya başladı. O da beşikteki Hz. İsa'yı gösterdi. Cevabı Hz. Meryem yerine Hz. İsa verdi ve kendisinin peygamber olduğunu söyledi. 

 Hz. Meryem Doğum Tarihi ve Ölümü

 Hz. Meryem M.Ö 18 yılında doğdu. Ölüm tarihi tam olarak bilinmese de öldüğünde 63 yaşında olduğu tahmin edilmektedir.