Dini Bilgiler Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir?

Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir?

04.04.2024 - 11:24 | Son Güncellenme:

Bir insanın kendini korunmuş hissetmesi için yapması gerekenler vardır. Manevi olarak korunmuş hissetmek için ise dua ilk akla gelen yöntemdir. Dua etmenin manevi olarak insanı sıkıntılardan kurtardığı bilinen bir gerçektir. Özellikle bazı dualar sadece korunma amacına hizmet eder. Bu nedenle korunma duaları nelerdir ve nasıl okunmalıdır gibi soruları sizler için derledik

Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir

Bir insan kendini rahat hissetmiyorsa bir sebebi vardır. Bu sebepler pek çok olabilmektedir. Yine de bu sıkıntıdan kurtulmak için korunmak gereklidir. Bu yüzden de korunmayı kolaylaştıran bazı dualar okunabilir.

Haberin Devamı


Öneri:
Ayetel Kürsi


Korunma Duaları Nelerdir?

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim.

Bu dua kötülükten korunmak için okunan duadır. Anlamı bakımından Allah'ın tek olduğunu söyler.



Korunma Duasının Türkçe Anlamı Nedir?

Allah'ım sen birsin. Yalnız sadece sana inanırım. Sana hep inandım. Her daim senin isteğin olur. Senin isteğin dışında gerçekleşmez. Güç ve kuvvet kazanmak sadece senin sayendedir.

Korunma Duası Oku: Kötülüklerden Korunmak İçin Okunan Dualar Nelerdir




Kötülükten Korunmak İçin Okunan Dualar

Bu dua her türlü kötülükten insanı korur. Akla gelebilecek her türlü şeytanlıktan insanları alı koyar.

Korunma Duası Nasıl Okunmalıdır?

Korunma duası korunmak istenen kişi tarafından okunmalıdır. Her gece yatmadan okunması daha caizdir. Bir bardak suya da okunabilir. Okunmuş suyu günde bir vakit içilebilir.