Dini Bilgiler Nikah Duası Nedir? Dini Nikah Duası Okunuşu, Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Nikah Duası Nedir? Dini Nikah Duası Okunuşu, Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

04.04.2024 - 11:24 | Son Güncellenme:

Nikah duası, imam nikahı kıyılırken yapılan dualardan biridir. Nikah akdi oluştuktan sonra, bu duanın okunması esastır. İslam dini açısından herhangi bir engel bulunmuyorsa imam tarafından nikah kıyılıyor. Eşler duayı biliyorlarsa birlikte söylüyorlar. Bilmiyorlarsa imamdan sonra tekrar ediyorlar. İşte, merak edilen tüm detaylar

Nikah Duası Nedir Dini Nikah Duası Okunuşu, Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Nikah duasının ne anlama geldiğini, Türkçe anlamını öğrenip, doğru şekilde kullanabilirsiniz.

Öneri:
Ayetel Kürsi


Nikah Duası Nedir?

Kadın ve erkeğin anlaşarak evlenmeleri, hayatlarını birleştirmeleri bütün dinlerde geçerlidir. İslam dininde resmi nikahın yanında "imam nikahı" da uygulanıyor. Halk arasında imam nikahı olarak adlandırılan bu törende yetkili din görevlisinin huzurunda dinen evlenmeleri geçerli olan iki kişi hayatlarını birleştiriyorlar.

Yetkili din görevlisi, evlenme merasimini gerçekleştirdikten sonra nikahın Allah (CC) katında kabulü, hayırlı olması için nikah duası okur. Nikah duası kısaca, dini evlenme merasiminden sonra okunan duadır.

Haberin Devamı



Dini Nikah Duasının Türkçe Anlamı ve Arapça Yazılışı

Nikah duası, din görevlisi tarafından Arapça olarak söyleniyor. Evlenecek çiftler bu duanın okunuşunu bilmiyorlarsa, din görevlisine söylerler. Din görevlisi de 2-3 kelime söyleyerek, çiftlerin tekrar etmesini sağlayabilir.

Nikah duasının Türkçe anlamı sonra tekrar edilebilir. Dua, Allah'a hamd ederek, Peygamber Efendimiz ve ashabına selam ederek başlıyor. Evlilik akdinin kabul edilmesini, çiftler arasına nifak, kötülük, belanın girmemesi dileniyor. Evlenen çifte salih çocuklar, uzun ömür, bereket isteniyor.

Allah'a hamd ve selamla başlanan dua, aynı şekilde bitiriliyor. Duanın içinde Rabbena ve Rabbinağfirli duaları da okunabiliyor.

 

Nikah Duası Nedir Dini Nikah Duası Okunuşu, Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı