Sureler Felak Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?

Felak Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?

Felak Suresi önemli surelerden bir tanesidir. Rivayete göre Hz. Muhammed'e (SAV) büyü yapılmasının ardından bu sure indirilmiştir. Bu sure sadece büyü bozmak için değiş çeşitli bela ve musibetlerden korunmak için de okunmalıdır. Felak suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfadadır? İşte, tüm detaylar.

Felak Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır

Felak Suresi içerisinde insanların kendilerine yapılan kötülüklere karşı Allah'a sığınması gerektiğinden bahsedilmektedir. Bu sure oldukça önemlidir. Bu nedenle Müslümanlar tarafından sık sık okunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Felak Suresi Faziletleri Nelerdir?

Felak Suresi Kur'an- Kerim içerisinde 604. sayfada bulunmaktadır. 30. cüz içerisinde bulunur. Bu sure Medine'de indirilen surelerden biri olma özelliğine sahiptir. Mushaftaki sıralamaya göre 113. sırada yer almaktadır.

Felak suresi iniş sırasına göre 20. sure olma özelliğine sahiptir. Bu sure Fil Suresinden sonra indirilmiştir. Bunun yanında Nas suresinden de önce indirilmiştir. Medine'de indiğine dair rivayetler bulunur. Ancak içerik ve üslup açısından Mekke'de inen surelere daha çok benzemektedir.

5 vakit namazlardan sonra Felak Suresi 3 defa okunduğunda kişilerin belalardan ve dünyevi kazalardan korunmasını sağlamaktadır. Kişilerin bu sureyi sürekli okuması haset insanların şerrinden korunmasını sağlamaktadır.