Sureler Fil Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Fil Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Fil suresi Kur’an’da yer alan önemli bir suredir. Bu sure ile ilgili olarak en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Fil suresinin abdestsiz ya da adetli iken okunup okunamayacağı konusudur. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fil Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

Fil Suresi, Kur'an'ı Kerim'in 105. olan suresidir. Bununla beraber Fil suresi beş tane ayetten meydana gelmektedir. Fil suresi, Yemen Valisi olan Ebrehe'nin Allah'ın evi kabul edilen Kâbe'ye saldırmasını ve aynı zamanda karşılaştığı sonu anlatmakta olan bir suredir.

Haberin Devamı

Fil Suresi Abdestsiz Bir Şekilde Okunabilir mi?

Fil suresinin abdestsiz iken okunup okunmayacağı en çok merak edilen konulardan biridir. Bu konuda birey, fil suresini ezberden okumak sureti ile abdestsiz bir şekilde okuyabilmektedir. Ancak surenin abdestsiz bir şekilde Kur'an-ı Kerime bakarak ve eline alarak okunması olanaklı değildir.

Fil Suresi Adetliyken Okunabilir mi?

Adetliyken Kur'an-ı Kerim içerisinde yer alan sureleri ezberden dua ya da zikir niyeti ile okumak mümkün olmaktadır. Bunun dışında adet halinin devam etmesi durumunda sure niyeti ile değil fakat dua amacı ile ve Allah'ı zikretmek, Allah'ın rızasını kazanmak ve kötülüklerden korunmak niyetiyle okunmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.