Sureler Fil Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

Fil Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

Sureler, Hz. Peygambere indirilmiş olan ayetlerden oluşur. Bu ayetler Müslümanların kitabı olan Kuran'ı Kerim'de toplanmıştır. Her sure farklı isme sahiptir. Yine her sure farklı bir durumu, olayı anlatır ya da Müslümanlara bilgi ve öğüt verir. Fil Suresi, Kuran'ı Kerim'de yer alan surelerden biridir. Fil Suresi kaç ayet ve kelimeden oluşur? Kaç harflidir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fil Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur

Fil Suresi, Kuran'ı Kerim'in 105. Suresidir. Bu sure Müslümanlara Yemen Valisinin kutsal mekan olan Kabe'ye saldırmasını anlatır. Fil Suresi okumak birçok fazilete sahiptir. Fil Suresi faziletlerinden biri düşmanların defi için okunmasıdır.

Haberin Devamı

Fil Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime ve Kaç Ayetten Oluşur?

Kuran'ı Kerim'in 105. suresi olan Fil Suresi toplamda 5 ayetten oluşmaktadır. Kısa surelerden biri olan Fil Suresi, düşmanlardan kurtulmak, zafer kazanmak için okunur. Fil Suresi'nde toplam 23 kelime vardır. Surenin sayıl bilgilerinden biri olan harf sayısı ise toplam 96'dır. Mekke döneminde inen Fil Suresi, Kuran'ı Kerim'de 30. cüzde yer alır. Surenin sayfa sayısı ise 601. sayfadır.