Gündem Raporluyken bile askerini yalnız bırakmadı

Raporluyken bile askerini yalnız bırakmadı

29.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin’de şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, birkaç gün önce PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ayağından yaralandı. Yüzbaşı Özdemir’in, kendisine rapor veren doktora tepki gösterdiği, raporu da komutanlarından gizleyerek askerleriyle birlikte yeniden çatışmalara katıldığı ortaya çıktı

Raporluyken  bile askerini  yalnız bırakmadı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etiz, Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut ve Özel Harekat Polisi Coşkun Nazilli için dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Nusaybin’de şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir’in birkaç gün önce ayağından yaralandığı, kendisine istirahat raporu veren doktora tepki gösterip, raporunu komutanlarından gizleyerek çatışmalara katıldığı ortaya çıktı. Şehit Özdemir, bugün Tarsus’ta son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

Raporluyken  bile askerini  yalnız bırakmadı
Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir (36), önceki gün Nusaybin’de şehit düştü. Özdemir, daha önce de Diyarbakır Sur’da yürütülen operasyonda görev almıştı. Özdemir’in şehit düşerken ardında bir kahramanlık hikayesi bıraktı. Alınan bilgilere göre, şehit düşmeden üç gün önce 24 Mart’ta Nusaybin’de çıkan çatışmada, ayağına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan Özdemir, aynı çatışmada bölüğünden Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır ve Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz’ı şehit verdi, iki askeri de yaralandı.
Komutanlardan sakladı
Özdemir, hastanede tedavisi yapıldıktan sonra istirahat raporu verilerek taburcu edildi. Arkadaşlarının anlatımına göre Özdemir doktora, “Şimdi istirahat zamanı mı? Biraz evvel kardeşlerimi şehit verdim. Hâlâ kollarımdalar sanki, bana bakıyorlar; diyorlar ki ‘Komutanım kanımızı yerde koymayasın, buraları sana emanet edip yürüyoruz Hakk’a. Keşke birkaç gün daha ömrümüz olsa idi de seninle birlikte çarpışabilseydik bu şerefsizlerle. ‘İstirahat bana haramdır, lütfen iptal edin” diyerek tepki gösterdi. Ancak doktor istirahat raporunu verdi. Özdemir, birliğine döndükten sonra da komutanlarına, “Çok iyiyim, küçük bir demir parçasıydı, hemen çıkardılar, pansuman yaptılar, sapasağlamım” diyerek raporlu olduğunu söylemedi.
Ertesi sabah pansumanlı ayağına bir numara büyük bot giyen Özdemir, silah arkadaşlarının yanına döndü ve yeniden bölüğünün başına geçti. Yarasının verdiği acıya aldırmadan çatışmalara girdi. Silah arkadaşları, kahraman yüzbaşının şehit düşmeden önceki son anlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Biraz topallıyordu sadece ama arada bir gözlerini yaşlı görüyorduk, kendisine sorduğumuzda ‘şehitlerimize üzülüyorum’ diyordu. Evet çok üzülüyordu ama bu tür acıları içine gömen bir komutandı, ağlamazdı. Sur’da da çok üzüldü ama hiç ağlamadı. Gözündeki o yaşlar şimdi anlıyoruz ki ayağındaki yarasının acısındandı.”
Mutluluğu 7 ay sürdü
Şehit Özdemir’in Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan annesi Hürü Özdemir, acı haberi alınca baygınlık geçirdi. Çamlıyayla İlçesi Fakılar Mahalle Muhtarı olan baba Necmi Özdemir ise oğlunun şehadet haberini bir seminer için gittiği Antalya’da aldı. Özdemir’den geriye bu kahramanlık hikayesi ile yedi ay önce düzenlenen düğün töreninde eşi Pınar ile çekilen mutluluk kareleri kaldı.

Haberin Devamı

Şehit arkadaşının yanına defnedildi

Haberin Devamı

Fransa’da özel görevdeyken dilekçe vererek gönüllü gittiği Nusaybin’de şehit olan özel harekat polisi Coşkun Nazilli (40) için Antalya’nın Alanya ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Nazilli’yi son yolculuğuna uğurlamak için binlerce kişi Emine Özmüftüoğlu Camii’nde bir araya geldi. Şehidin eşi Ayşegül Nazilli, polislerin de desteğiyle cami avlusuna geldi.
Şehit Nazilli’nin cebinden çıkan ve “Seni çok özledik baba, seni çok seviyoruz” sözleriyle biten mektubu yazan 5 yaşındaki Gökçe ve 10 yaşındaki Göktürk kardeşler de babalarını son yolculuğuna uğurladı. Göktürk’ün, babasının “Özel Harekat Polisi” yazılı şapkasını taktığı görüldü. Gözyaşlarını göstermemeye çalışan küçük Göktürk, herkes gibi safa geçti ve babasının cenaze namazını kıldı. Şehit Nazilli’nin cenazesi Alanya Garnizon Şehitliği’nde, geçen yıl Midyat’ta şehit düştükten sonra naaşını taşıyan uçakta birlikte geldiği arkadaşı polis memuru Abdullah Ümit Sercan’ın mezarının yanında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Raporluyken  bile askerini  yalnız bırakmadı

‘Ben sensiz ne yaparım şimdi?’

Şehit Uzman Çavuş Vedat Aykut için önceki gün Mardin’deki 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen uğurlama töreninde Aykut’un eşi Yasemin Aykut, uzun süre ağıt yakarak eşinin cenazesine ambulansa kadar eşlik etti. Eşinin ölümüne inanmadığını söyleyen Yasemin Aykut, “Benim babam beni ona vermiyordu. Babamdan beni zorla aldı. Ben sensiz ne yaparım şimdi? 2 çocuğumla ortada kaldım. Ben eşimi istiyorum” diyerek feryat etti.
Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri törenin ardından önceki akşam karayolu ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Soğansuyu köyündeki babaevine getirildi. Helallik alınması sırasında şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit için köy mezarlığında sıkı güvenlik önlemleri altında sade bir cenaze töreni düzenlendi.
Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Kürtçe ağıtlarla Soğansuyu Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Osmaniye 225. şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

16 yıllık uzman çavuş olan İbrahim Etiz, dün Mardin’deki törenin ardından memleketi Osmaniye’ye uğurlandı. Şehit Etiz’in cenazesi Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Tüysüz beldesinin Sazlık köyündeki baba evine götürüldü. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte anne Sultan, baba Ahmet Etiz ve kardeşleri ile yakınları, gözyaşlarına boğuldu.

Raporluyken  bile askerini  yalnız bırakmadı

‘Düşmanlar sevinmesin’
Mezarlıkta düzenlenen törene Osmaniye Valisi Kerem Al, milletvekilleri, askerler, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Cenaze musalla taşına bırakıldıktan sonra şehidin kardeşleri İlkay, Murat ve Habibe ile yakınları tabuta sarılıp ağıtlar yaktı. Namaz kılınırken anne Etiz, “Düşmanlar sevinmesin. Ağlamayacağım yavrum” dedi.
Şehit Etiz, tören sonunda mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, terör olaylarının artmasıyla kentin en çok şehit veren illerin başında geldiğini anımsatarak “İbrahim Etiz, Osmaniye’nin bugüne kadarki 225’inci şehidi oldu” dedi.