Teknoloji RED'in 'holografik ekranlı akıllı telefonu' Hydrogen ne zaman piyasaya çıkacak?

RED'in 'holografik ekranlı akıllı telefonu' Hydrogen ne zaman piyasaya çıkacak?

18.05.2018 - 15:05 | Son Güncellenme:

Android telefonlar çok daha ilginç olmak üzere. Tamamen holografik ekranlı ilk akıllı telefon RED Hydrogen bu yaz mevcut piyasaya çıkacak. Peki RED Hydrogen'in fiyatı ne kadar olacak?

REDin holografik ekranlı akıllı telefonu Hydrogen ne zaman piyasaya çıkacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İki büyük operatör AT&T ve Verizon, RED'in 'holografik ekranlı telefonu' Hidrogen'in bu yaz tanıtılabileceğini açıkladı. Üretici veya operatörler, kesin çıkış tarihini veya fiyatlandırmayı açıklamadı. Fakat telefonun yazın piyasaya çıkarılmak istendiği doğrulandı.

James Cameron ve Michael Bay'in kullandığı high-end dijital sinema kameralarını üreten şirket olan RED tarafından yaratılan Hydrogen telefon hakkında çok az ayrıntıya sahibiz.

RED, Hydrogen telefonunun, gözlük ihtiyacı olmadan 2D ve 3D içerik arasında geçiş yapabilen holografik ekrana sahip telefon olacağını iddia etti. Ayrıca, yüksek kaliteli ses ve ultra fantezi bir kameraya sahip olmanın yanı sıra, RED'in high-end sinema kameralarına bağlanma yeteneği de var.

Haberin Devamı

AT&T ve Verizon'a göre RED Hydrogen, "4-View" kamerası ile çekilen videoların paylaşılabileceği "Hydrogen network" adında bir içerik platformu ile birlikte tanıtılacak.

RED Hydrogen'in teknik özellikleri neler?

Hydrogen One, 5.7 inç (2560x1440p çözünürlük) holografik ekrana ve özel tasarlanmış üç boyutlu ses sistemine sahip olacak. İki ve üç boyutlu nesneler ekranda holografik olarak görüntülenecek. Marka tarafından, kullanıcılar için holografik içerikler üretilecek. RED firmasının ürettiği .h4v adındaki hologram görüntü formatı desteklenecek. Bunlara ek olarak sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik için tam destek sunulacak. Hydrogen One modüler bağlantı girişinden Red'in Scarlet, EPIC ve Weapon kameralarıyla eşleşebilecek. Telefonda ayrıca USB-C portu ve microSD kart girişi yer alacak.

Bunlarında yanında telefonda Hydrogen 4V adındaki holografik video formatı kullanılacak. 2D, 3D stereo, sanal gerçeklik ve zengin gerçeklik içerikleri bu teknoloji içerisinde yer alıyor. 2D içeriklerin boyutları ise aynı olacak. Telefon gücünü ise 4500mAh kapasiteli bataryadan alacak.

Son fiyatlandırma henüz belli değil ancak ucuz olmayacağı söyleniyor. RED Hydrogen, bu yılın başlarında ön siparişe açıldı. Hydrogen'in alüminyum kasalı modeli 1295 dolar, titanyum modeli ise 1595 dolardan satışa çıkmıştı.