Gündem Referandum için ilk oylar atıldı

Referandum için ilk oylar atıldı

28.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabildiği gümrük kapıları ve temsilciliklerde  oy verme işlemi dün başladı.

Referandum için ilk oylar atıldı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimi doğrultusunda yurt dışında yaşayan ve seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, dün saat 08.00’den itibaren pasaport ve kimliklerini ibraz ederek gümrük kapıları ve temsilciliklerde oy kullanmaya başladı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, yurt dışında 9 Nisan’a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan’a kadar oy kullanabilecek.

‘En yakındaki yerde’

Vatandaşlar, verme sürecinde 57 ülkedeki 120 temsilcilikten istediklerinde sandık başına gidebilecek. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan (YTB) yapılan açıklamada yurt dışındaki seçmenlerin daha önce sadece bağlı oldukları temsilciliklerde oy verebildikleri belirtilerek “Yapılan yeni düzenlemeyle artık yurt dışındaki vatandaşlar, farklı bir konsoloslukta kayıtlı olmalarına rağmen oy verme gününde kendilerine en yakın buldukları veya istedikleri temsilcilikte oy kullanabilecek. Örneğin, seçmen kaydı Fransa’da bulunan bir vatandaşımız, Almanya’daki herhangi bir temsilcilikte belirlenen tarihler arasında oyunu kullanabilecek” ifadeleri kullanıldı.

Tek adreste toplandı

Açıklamada, vatandaşların rahat bir şekilde kullanması için seçim tarihlerinin ve temsilciliklerin tek internet adresinde toplandığı da belirtildi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar, oy kullanmak istedikleri temsilciliklere ve seçim tarihlerine, “secim.ytb.gov.tr” adresinden ulaşabilecek.

Haberin Devamı

Referandum için ilk oylar atıldı