Afyonkarahisar Regaip Kandili

Regaip Kandili

21.03.2018 - 14:04 | Son Güncellenme:

.

Regaip Kandili

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Özkal, mesajında, Regaip Kandili'nin, üç ayların manevi iklimine girildiğine dikkat çeken bir haberci olduğunu belirtti.

Regaibin, Arapça'da istemek, arzu etmek, meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamına gelen "Reğabe" kökünden türediğine işaret eden Özkal, şunları kaydetti:

"Regaip, recep ayının ilk cuma gecesidir. Hicri takvime göre, gece önce gündüz sonra geldiği için miladi takvime göre ilk perşembe gecesidir. Regaip rahmeti bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğine dikkat çeken bir habercidir. Allah’ın mağfiretinin engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir rağbet gecesidir. İstek, arzu ve beğenmedir rağbet. İnsan rağbet ettiği değerlere göre rağbet görür. Regaip Kandili her türlü arzularımızı, isteklerimizi, emel ve tutkularımızı rağbetlerimizi iyiye doğruya güzele faydalı olana hakka ve hakikate Regaibimizi Rabbimize yöneltme bütün işlerimizi onun rızasına uygun hale getirme çabasıdır. Rağbetimiz başkaca hiçbir şeye değil sadece ve sadece ona olsun ki her gecemiz Regaip olsun."

Haberin Devamı

- Yurdunuseven'in mesajı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yurdunuseven, mesajında, Müslümanların Regaip Gecesi'ni fırsat bilmesi, insani ve ahlaki değerlerin çoğalması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kulland:

"Üç aylar, Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret aylarıdır. Recep ayının ilk cuma gecesi olan perşembeyi cumaya bağlayan gecede kendimizi sorgulayıp Yüce Yaradan’dan bağışlama dileyip menfaat ve çekişmelerden uzak durmaya gayret sarf etmemiz lazım. Bu mübarek günü fırsat bilerek Allah’ın biz kullarından beklediği, sevgi, saygı ve hoşgörü düzeninin kurulmasına, insani ve ahlaki değerlerin çoğalmasına çaba göstermeliyiz. İslam aleminin Regaip Kandilini kutluyor, birliğimize ve beraberliğimize katkı sağlamasını diliyorum. Yüce yaradan bu mübarek gecede edilen duaların, Ortadoğu’da yanan ateşin sönmesine, Gazze’de İsrail zulmünün son bulmasına, Arakan’da zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna, Doğu Türkistan’da zulmün sona ermesine, ülkemizin birlik ve beraberliğine, Afrin’de ve Irak’ın Kuzeyinde yedi düvele karşı mücadele veren Mehmetçiğimizin muzafferiyetine vesile kılmasını niyaz ediyorum."

Yazarlar