Erzurum Regaip Kandili

Regaip Kandili

22.03.2018 - 10:03 | Son Güncellenme:

.

Regaip Kandili

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

Başkan Sekmen, mesajında, üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduğunu ve Müslümanlar için sevinç ve mutluluk ayları olduğunu ifade etti.

Regaip Kandili'nin Rabbimizin rahmetinin, affının ve lütfunun yağmur gibi insanlığa yağdığı günlerden olduğunu aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"Bu günler, Cenab-ı Hakk'ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına, her daim gayretli olmak durumundayız. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutluyor, vatan toprağını korurken şüheda mertebesine ulaşan kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve yiğit emniyet mensuplarımıza Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

Yazarlar