Teknoloji Reklam mesajları atmaya devam edenler şimdi yandı!

Reklam mesajları atmaya devam edenler şimdi yandı!

22.06.2015 - 07:45 | Son Güncellenme:

1 Mayıs'tan itibaren reklam mesajları kesilecek, ve firmalar iznimiz olmadan mesaj atmayacaklardı. Fakat bu kanunda açık olduğunu düşünen bir çok firma mesaj göndermeye devam etti. Fakat şimdi cezası daha da büyük olacak.

Reklam mesajları atmaya devam edenler şimdi yandı

İnsanları bezdiren ve günün her saniyesi sizi rahatsız eden reklam mesajlarına 1 Mayıs'ta Son demiştik. Fakat bazı firmalar bu reklam mesajlarına devam ettiler.

Haberin Devamı

Binden fazla vatandaşımız Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na cep telefonuna gelen reklam mesajlarını şikayet etmiş fakat bir sonuç alamamıştı. Bakanlık, 40 günlük görüş alma süresi ve diğer süreçler nedeniyle henüz yönetmeliği yayımlayamadı. Fakat yönetmelik yayınlandığında gelmiş ve de gelecek tüm reklam mesajlarına cezai işlem uygulanacak.

Söz konusu SMS'ler nedeniyle 1000 ile 15.000 TL'ye kadar değişen idari para cezası verilecek. Hatta bir firma sizden onaysız birden fazla mesaj atarsa 50.000 TL'ye kadar ceza üst limiti arttırılacak.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Gehey Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Babalar Günü’nün ardından Ramazan Bayramı da yaklaşırken şikâyetlerin kolaylaştırılmasını istiyoruz. Bunun için Tüketici Şikâyetleri Hattı ALO175’in de şikâyetleri almasını talep edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

“Şikayetleri (0212) 5142144 numaralı faks adresine ya da istanbul.tim@gtb.gov.tr adresine elektronik posta olarak alıyoruz. Gelen dilekçe ve mail’lerin tamamını bakanlığa iletiyoruz. Onlar inceleyip cezaya gerek olup olmadığını araştırıyorlar” açıklamasında bulunan İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri, bu konuda halkında göz yummamasını istedi.