Gündem Reklamcılar sokağa taştı!

Reklamcılar sokağa taştı!

13.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İKSV’nin düzenlediği 3. Tasarım Bienali kapsamındaki yaratıcı mahallelerin son durağı Akaretler’di. Reklamcı ve tasarımcı Uğurcan Ataoğlu önderliğindeki etkinlikte Alametifarika ve Rabarba çalışanları ajansın içini dışarıya taşıdı

Reklamcılar  sokağa taştı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamındaki ‘Yaratıcı Mahalleler Programı’nda tasarımcılar, kendi mahallelerinde çeşitli sokak etkinlikleri gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerdeki ‘yaratıcı mahalle’ duraklarından biri de Akaretler’di.

Reklamcı ve tasarımcı Uğurcan Ataoğlu önderliğindeki ‘Akaretlerin Alametifarikası’ altbaşlıklı etkinlikle; Alametifarika ve Rabarba çalışanları ajansın içini dışarıya taşıdı. Sokakta ajansın içinde gibi davranan, müzik dinleyip çizim yapan çalışanlar dışardan geçenlerin hayli ilgisini topladı.

Ataoğlu etkinliğin amacının, reklam ve tasarım ajansında çalışan insanlarla sokaktan geçen insanları bir araya getirip kaynaştırmak, onlara nasıl çalıştıklarını anlatmak, nasıl çizdiklerini göstermek olduğunu söylüyor. Ayrıca etkinlikte Ataoğlu imzalı ‘100 Soru 100 Cevap’ ve ‘25 Kuruşluk Kitap’ adlı kitapları da ilgilenenlere hediye edildi. Yoldan geçen herkese de boza dağıtıldı.

‘Rapunzel Nil’

Etkinliğin büyük sürprizlerinden biri ise Rapunzel saçlarını ajansın balkonundan sarkıtarak şarkı söyleyen Nil Karaibrahimgil oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da katıldığı sokak etkinliğinde Karaibrahimgil tek şarkı söyledi.
20 Kasım’da sona erecek olan Tasarım Bienali kapsamında Karaköy, Akaretler, Levent, Arnavutköy, Kuruçeşme gibi semtlerdeki toplam 16 mahallede çeşitli tasarım kurgular gerçekleştirildi.