07.12.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

.

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

Dosya no: 2022/14842 E.
Tarih: 15.9.2023
ALACAKLI: Delta Gayrımenkul İnş. Nak. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.
VEKİLİ: Av. Meral Can
BORÇLU: Seyedeh Arezoo Monghabadi Seyedeharezoo Arı
BORÇ : 492.590,28 TL
KONU : Kıymet takdiri

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğünün 5.9.2023 tarihli kararı ile: alacaklı Delta Gayrımenkul İnş. Nak. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. vekili Av. Meral Can’a borçlu Seyedeh Arezoo Monghabadi, Seyedeharezoo Arı’nın borcundan dolayı ipotekli İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 1394 ada, 3 no.lu parselde kayıtlı, 9/26810 arsa paylı, D blok, 8. kat,152 no.lu ve 9/26810 arsa paylı, D blok, 9. kat, 171 no.lu mesken niteliğindeki bağımsız bölümlerin satışına esasolmak üzere kıymet takdirinin yapılması istendiğinden, Sayın İcra Müdürü Sinan Yavuz Başkanlığındaki Heyetle birlikte bahse konu taşınmazın mahalline gidilerek yerinde ve dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda aşağıdakihususlar tesbit edilmiştir.

1- TAPU KAYDI:

Dosyasında mevcut Esenyurt Tapu Müdürlüğünün tapu kaydına göre; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi,394 ada, 3 no.lu parselde kayıtlı,
a- 9/26810 arsa paylı, D blok, 8. kat, 152 bağımsız bölüm no.lu dükkan ile,
b-9/26810 arsa paylı D blok, 9. kat, 171 bağımsız bölüm no.lu mesken niteliğindeki bağımsız bölümlerin tamamının Seyedeh Arezoo Monghabadi adına kayıtlı olduğu, taşınmazların kaydı üzerinde belirtilen iki adet şerh ve alacaklı şirket lehine ipotek ve rehin hakkının bulunduğu görülmektedir.

2- İMAR DURUMU: 

Esenyurt Belediye Başkanlığı imar arşivinde yapılan incelemede, Esenyurt İlçesi, Akevler Mahallesi394 ada, 9 parsel sayılı taşınmazın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2013 tarihinde onaylanan Esenyurt, TEM Güneyi 2.Etap, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Kaks: 2,50, Taks: 0,4, (T4) rumuzluTicaret Alanında kaldığı tesbit edilmiştir..

3- HUDUDU VE SAHASI:

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

Taşınmazın birlikte getirilen paftasının yerine tatbikiyle uygunluğu saptanmıştır.;

4-TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU:

Kıymet takdirine konu taşınmazlar tapunun; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 1394 ada, 3 no.lu parselinde kayıtlı, D blok, 8 kat, 152 bağımsız bölüm no.lu ve D blok, 9. kat, 171 bağımsız bölüm no.lu meskenler olup, adres olarak; Esenyurt, Akevler Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, 1069. Sokak, Delta Sitesi, No: 5 B blok, 8. kat, D:152 ve D blok, 9. kat, D: 171
adresinde yer almaktadırlar. Taşınmazların bulunduğu parsel 1 076. Sokağa da cepheli konumdadır.

Yerinde yapılan incelemede D blok, 8. kat, 152 no.lu dairenin plan itibariyle: (2+1) giriş, hol,salon, salonda açık mutfak, iki oda, banyo/tuvalet ve iki balkondan ibaret olduğu tesbit edilmiştir. Yerindeyatak odalarının birine banyo/tuvalet ilave edildiği görülmüştür. Proje bağımsız bölüm listesine göre dairetakriben brüt 80,90 m2, takriben net 45,48 m2 kullanım alanına sahiptir. Bir üst katında kıymet takdirine konudiğer taşınmaz olan 171 no.lu mesken bulunmaktadır. Yerinde yapılan incelemede D blok, 8. kat, 171 no.lu dairenin plan itibariyle: (2+1) giriş, hol,salon, salonda açık mutfak, iki oda, banyo/tuvalet ve iki balkondan ibaret olduğu tesbit edilmiştir. Yerindeyatak odalarının birine banyo/tuvalet ilave edildiği görülmüştür. Proje bağımsız bölüm listesine göre dairetakriben brüt 80,90 m2, takriben net 45,48 m2 kullanım alanına sahiptir. Bir alt katında kıymet takdirine konudiğer taşınmaz olan 152 no.lu mesken bulunmaktadır.

Kıymet takdirine konu daireler konum itibarıyla altlı/üstlü olup, altta 8. katta 152 no.lu mesken,hemen üstünde 9. katta da 171 no.lu mesken bulunmaktadır. Taşınmazlar plan itibarıyla benzer kullanım alanıve inşai özelliklere sahiptirler

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

Esenyurt Akevler Mahallesi 1394 ada, 3 no.lu parsel, D blok, 8. ve 9. kat planı.

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

Taşınmazların bulunduğu parsel orta noktası baz alındığında satışa konu taşınmazlar:

E-5 asfaltına ve Metrobüs durağına 1200 m. / Esenyurt merkeze, Doğan Araslı Bulvarına ve Es Kule AVM ye 2000 m. / Esenyurt Resmi dairelerin yer aldığı (Kaymakamlık-Belediye) City Center binasına 814 m. / Esenyurt Devlet Hastanesine 1550 m. takribi kuş uçumu mesafededir. Taşınmazın bulunduğu parsel içerisinde ayrıca otel binası bulunmaktadır.

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUNUN İLANEN TEBLİĞİ

Kıymet takdirine konu taşınmazlar ilçe ve semt merkezine, alış veriş noktaları ve çarşı pazara nispi mesafededir. Proje tamamlandığında açık ve kapalı yüzme havuzları, süs havuzu, sosyal tesisi, spa, sauna, termal havuz, hamam çevre düzenlemeleri, gündelik alışveriş olanağı, çocuk oyun ve dinlence alanları, Mevcut konumu ile alt yapı sorunu bütünüyle çözüme kavuşturulmuş hızlı bir gelişim gösteren bölgede yer almaktadır. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Alışveriş merkezlerine ait servis araçları bölgeye hizmet vermektedir. Komşu parsellerini, Solarkent, Regnum, Crown Tower gibi prestijli projeler oluşturmaktadır.

Yakınında bölgenin önemli alışveriş marketleri, Media Markt, Bauhaus, Migros, Torium ve Marmara Park gibi alışveriş  merkezleri, oto satış ve sunumuna yönelik işyerleri yer almaktadır. E-5 Karayolu ve TEM otoyoluna çıkış imkanına sahiptir. Proje bir kompleks şeklinde inşa edilmekte olup, ticaret merkezi, alışveriş imkanı, çocuk oyun alanı, masaj salonu, restoran, kafe, kapalı otopark, süs havuzu, sauna, spor salonu, futbol, basketbol sahası, açık ve kapalı yüzme havuzu, 7/24 güvenlik, görüntülü diyafon, fiber altyapı gibi imkanlara sahiptir. Bloklarda ısınmanın merkezi sistem olduğu belirtilmiştir. 

29.3.2022 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kararnamede yer alan hususlar yönünden değerlendirildiği takdirde; dairelerin lüks ya da 1. sınıf vasfına sahip olmadığı sonucuna varılmaktadır.

NETİCE KANAAT:

Kıymet takdirine konu taşınmazların yeri, yöresi, mevkii, ulaşım ve alışveriş kolaylıkları, toplu taşım ve alışveriş noktalarına yürüme mesafesinde oluşu, altyapı sorunu çözüme kavuşturulmuş planlı bir yerleşim alanında yer alması, yüzölçümü, inşasında sarf edilen malzeme ve işçilik kalitesi, site içerinde yer alması, tamamlandığında projenin sunacak olduğu imkanlar, bir kısım ince imalatların halen devam etmekte olması, hizmete giren ve asfaltlanan yeni yollar, mevcut yolların genişletilmesi, belediye hizmetlerinden yararlanma imkanı, alışveriş merkezlerinin servis araçları ile bölgeye verdiği hizmet, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve dinlenme alanlarının mevcudiyeti, bölgede sosyal hayatı etkileyen faktörlerin zenginliği, kamu ve özel sektöre ait hizmet veren sağlık ve eğitim kurumları, E-5 karayolu ve TEM otoyoluna çıkış imkanı, paranın satın alma gücü, rayiç değerler, bu çevrede taşınmaza olan talep, yakın çevresinde görülen ticari yöndeki gelişmeler, bölgede gerçekleşen rayiç alım satım değerleri ile gayrimenkulde görülen talep daralması gibi hususlar dikkate alındığında; kıymet takdirine konu yukarıda yeri, adresi, tapu kaydı, imar bilgileri, konumu ve özellikleri belirtilen (2+1) taşınmazların değerinin;

Esenyurt, Akevler Mah, 1394 ada, 3 parsel, D blok, 8. kat, 152 no.lu B.B 7.000.000,00 TL
Esenyurt, Akevler Mah, 1394 ada, 3 parsel, D blok, 9. kat, 171 no.lu B.B 7.000.000,00 TL 

olarak hesap ve tesbit edildiğine ilişkin, Görüş ve kanaatimizi belirtir rapor Sayın İcra Müdürlüğüne saygı ile arz olunur.

İşbu bilirkişi raporu tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

#ilangovtr Basın no ILN01945598