30.09.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

T.C. İSTANBUL ANADOLUSULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

.

Örnek No:55*

T.C.İSTANBUL ANADOLUSULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

2019/61 SATIŞ
TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI
Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2019/61 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
Taşınmazın Tapu Kaydı ve Niteliği :İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Satış Müdürlüğü'nün 2019/61 (Satış) sayılı dosyası içerisinde bulunan taşınmaza ait Kadıköy Tapu Müdürlüğü'nün 03.04.2023 tarih ve E-42267210-160.01-8355043 sayılı tapu kaydına istinaden; Kadıköy İlçesi, Osmanğa Mahallesi,1273ada, 76 parsel sayılı, 432 m? arsa miktarlı ve 'ALTINDA DÜKKANLARI OLAN BAHÇELİ KARGİR APARTMAN' vasıflı ana taşınmazın üzerindeki binanın, 4. Kat, 10 no'lu, 8/100 arsa paylı ve Daire nitelikli bağımsız bölümünün 1/2 hissesinin Osman Sami oğlu Rıza Haluk Denizmen, 1/2 hissesinin Mehmet oğlu Ruchan Denizmen adına kayıtlı olduğu anlaşılmıştır.Tapu kaydının beyanlar hanesinde 30.06.1975 tarihli Yönetim Planı olduğu işlidir.Taşınmazın takyidat durumu incelenmemiştir.
GAYRİMENKULÜN KONUMU VE ÇEVRE ÖZELLİKLER: Davaya konu taşınmaz İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Osmanağa Mahallesi, Yoğurtçu Parkı Caddesi, No: 76, İskender Apartmanı, Kat: 4, Daire: 10 (1276 Ada 76 No'lu Parsel) açık posta adresinde konumludur. Taşınmaza ulaşım için, bölgenin ana arterlerinden olan Hasırcı Başı Caddesi üzerinde kuzey istikametine ilerlenirken Erengül Eczanesi geçilerek sağa Kuşdili Caddesine dönülür. Bu cadde üzerinde ikinci sağa dönülerek Yoğurtçu Parkı Caddesine giriş yapılır. Davaya konu taşınmazın konumlu olduğu bina bu cadde üzerinde sağ kol hizasında konumludur. Taşınmazın konumlu olduğu bina Yoğurtçu Parkı Caddesine cephelidir. Konu
taşınmaz; Osmanağa Mahallesi' nde konumlu olup bölgenin ana arterlerinden olan Kuşdili Caddesi'ne yakın konumda yer almaktadır. Bölgeye toplu taşıma ve özel araçlar ile ulaşmak mümkündür. Taşınmazın bulunduğu yakın çevrede mesken ve ofis olarak kullanılan 6-8 katlı yapılar bulunmaktadır. Yapılaşmanın yeterli yoğunlukta olduğu bölgede, sosyal yaşamın gerektirdiği konut alanları yakınında, market, benzeri ticari birimler, sağlık ocağı, okul, çocuk parkı gibi ihtiyaçlar yakın mesafeden karşılanabilmektedir. Bölge orta ve üst düzey gelir grubuna sahip toplum kesimlerince ikamet ve ticaret amaçlı, tercih edilmektedir. Bölgenin genel yapılaşma tarzı, plancılık ilkeleri ile yeterli derecede uyumludur. Bölgede alt yapı tamdır. Taşınmaz Kadıköy ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.
ANA GAYRİMENKULÜN ÖZELLİKLERİ : Dava konusu taşınmazın konumlu olduğu bina yerleşim olarak, Osmanağa MahallesiYoğurtçu Parkı Caddesi, No: 76, İskender Apartmanı, Kat: 4, Daire: 10 Kadıköy / İstanbul adresinde yer almaktadır. Davaya konu taşınmazın konumlu olduğu parsel üzerinde blok düzende inşa edilmiş 1 adet bina bulunmaktadır. Taşınmazın konumlu olduğu bina onaylı Mimari projesine göre blok nizam ve betonarme karkas yapı tarzında bodrum kat + zemin kat + 5 normal katlı olarak inşa edilmiştir. Onaylı mimari projesine göre ana gayrimenkulde toplamda 12 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Ana yapının girişi zemin kat seviyesinden sağlanmakta olup, Yapı giriş holü döşemesi, kat holleri döşemeleri ve merdiven ve sahanlıkları mermer kaplıdır. Yapımında kullanılan malzeme ve işçilik, orta kalitede ve görünümde olan binanın inceleme günü itibariyle yaşamın başladığı görülmüştür.
BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN ÖZELLİKLERİ : Davaya konu daire nitelikli 10 bağımsız bölüm no'lu taşınmaz 4.Normal katta konumludur. Dava konusu taşınmaz antre, hol, salon, 3 oda, mutfak, banyo, wc ve 2 balkon hacimlerinden oluşmakta olup yaklaşık brüt 115 m2 kullanım alanına sahiptir. Davaya konu
taşınmazın kapısının açılmaması sebebiyle daire içerisine girilememiştir. Daire içerisine girilmediğinden iç mekan özellikleri hakkında bilgi sahibi olunamamıştır.
DEĞERLEME YAKLAŞIMLARI:Pazar Yaklaşımı; varlığın, fiyat bilgisi elde edilebilir olan aynı veya karşılaştırılabilir (benzer) varlıklarla karşılaştırılması suretiyle gösterge niteliğindeki değerin belirlendiği
yaklaşımı ifade eder. Gelir Yaklaşımı; gösterge niteliğindeki değerin, gelecekteki nakit akışlarının tek bir
cari değere dönüştürülmesi ile belirlenmesini sağlar. Gelir yaklaşımında varlığın değeri, varlık tarafından yaratılan gelirlerin, nakit akışlarının veya maliyet tasarruflarının bugünkü değerine dayanılarak tespit edilir. Maliyet Yaklaşımı; bir alıcının, gereksiz külfet doğuran zaman, elverişsizlik, risk gibi etkenler söz konusu olmadıkça, belli bir varlık için, ister satın alma, isterse yapım yoluyla edinilmiş olsun, kendisine eşit faydaya sahip başka bir varlığı elde etme maliyetinden daha fazla ödeme yapmayacağı ekonomik ilkesinin uygulanmasıyla gösterge niteliğindeki değerin belirlendiği yaklaşımdır.
DEĞERLEMEDE KULLANILAN YÖNTEMLER VE ULAŞILAN SONUÇ :Bu çalışmamızda, taşınmazın pazar değerinin tespitinde pazar yaklaşımı yöntemi kullanılmıştır. Bu yöntemde, yakın dönemde pazara çıkarılmış veya satılmış/kiralanmış benzer gayrimenkuller dikkate alınarak, pazar değerini etkileyebilecek kriterler çerçevesinde fiyat ayarlaması yapıldıktan sonra konu taşınmaz için m? birim pazar değeri belirlenmiştir. Taşınmazın pazar/aylık pazar değerlerinin tespitinde; piyasadan bulunan emsaller;konum, mimari özellik, inşaat kalitesi ve büyüklük gibi kriterler dahilinde karşılaştırılmıştır. Kıymet takdirine konu taşınmazın değerinin tespiti, taşınmazın değerini etkileyen tüm
faktörler, yukarıda belirtilen özellikler ve taşınmazların bulunduğu yer, mevkü, konum göz önünde bulundurulup yapılan yoğun piyasa araştırması ve çevrede oluşan rayiç bedelleri dikkate alınarak tespit edilmiştir.
Adresi : Osmanağa Mahallesi, YoğurtçuParkı Caddesi, No:76 İskender Apartmanı Kat:4 Daire:10 Kadıköy / İSTANBUL
Yüzölçümü : 432,00 m2
Arsa Payı : 8/100
İmar Durumu:Taşınmazın Son İmar Durumu : Taşınmazın, yerinin doğruluğu, Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde incelenen imar planı üzerinden ve tkgm.gov.tr online parsel sorgu sisteminden yapılan incelemeler suretiyle tespit edilmiştir. İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Satış Müdürlüğü'nün 2019/61 (Satış) sayılı dosyası içerisinde bulunan, 08.03.2023 tarihinde Uyap üzerinden gönderilen, Kadıköy Belediyesi” nin E-38354364-622.03-1649615 sayılı imar durumu yazısına istinaden dava konusu taşınmazın konumlu olduğu parsel 24.05.1972 tarihi ve 20.02.2022 tarihinde onaylanan 1/500 ölçekli Rasimpaşa 2.Etap İmar Planı paftasında “İskan Alanı' olarak gösterilen bölgede kaldığı öğrenilmiştir. Plan notlarına göre yapılaşma şartları 'İnşaat Nizamı:Blok, Hmax 18,50' şeklindedir. İstanbul V numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 22.02.2023 tarih ve 10496 sayılı kararı ile belirlenen Kadıköy Geleneksel Çarşı ve Moda Kentsel ve 3.Derece Arkeolojik Sit Alanın,Etkileşim Geçiş alanında yer almaktadır.
Kıymeti : 5.500.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydındaki Gibidir1
Kaydındaki Şerhler:
Artırma Bilgileri

1.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 28/11/2023 - 11:05
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitiş Tarih ve Saati : 05/12/2023 - 11:05
2.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 21/12/2023 - 11:05
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitiş Tarih ve Saati : 28/12/2023 - 11:05

25/09/2023 (İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

#ilangovtr Basın no ILN01900079